Site icon מקומונט לוד

בריאות הפרוסטטה: מדריך מקיף

מהי בלוטת הפרוסטטה?

בלוטת הפרוסטטה היא איבר קטן בגודל של אגוז המצוי מתחת לשלפוחית השתן אצל גברים. תפקידה העיקרי הוא ייצור נוזל המהווה חלק מהזרע ותורם להגנה על תאי הזרע ולתנועתיות שלהם. הבלוטה מקיפה את השופכה, הצינור דרכו עובר השתן מהשלפוחית החוצה.

בעיות נפוצות בפרוסטטה

הבעיה השכיחה ביותר היא הגדלה שפירה של הפרוסטטה (BPH), המתרחשת בעיקר אצל גברים מעל גיל 50. מצב זה עלול לגרום לקשיים במתן שתן, תכיפות במתן שתן, והפרעות בזרימת השתן. בעיה חמורה יותר היא סרטן הפרוסטטה, שהוא אחד מסוגי הסרטן הנפוצים בקרב גברים.

חשיבות הבדיקות התקופתיות

מומלץ לגברים מעל גיל 50 לעבור בדיקות סקר שנתיות הכוללות בדיקת PSA (אנטיגן ספציפי לפרוסטטה) ובדיקה גופנית. גילוי מוקדם של בעיות בפרוסטטה מגדיל משמעותית את סיכויי ההחלמה ומאפשר טיפול יעיל יותר.

שיטות טיפול מתקדמות

כיום קיימות שיטות טיפול חדשניות לבעיות פרוסטטה, החל מטיפול תרופתי ועד ניתוחים זעיר-פולשניים. הטכנולוגיות החדשות מאפשרות דיוק רב יותר בטיפול ותקופת החלמה קצרה יותר.

ד”ר יונתן וגמייסטר: מומחה מוביל בתחום

ד”ר יונתן וגמייסטר הוא אורולוג מנתח ומומחה לטיפול באבנים בדרכי השתן וערמונית מוגדלת בשיטות זעיר-פולשניות מתקדמות. הוא עובד במרכז הרפואי שיבה, ומשמש כמרצה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. ד”ר וגמייסטר מנהל קליניקה פרטית המתמקדת בבאר שבע, בעל הכשרה בין-לאומית וניסיון רב. הוא מעניק טיפול וייעוץ בכל הקשור לאבנים בדרכי השתן, ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת ומתן חוות דעת לכל מטרה.

מניעה ואורח חיים בריא

תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון יכולים לסייע בשמירה על בריאות הפרוסטטה. מחקרים מראים כי תזונה עשירה בירקות ודלה בשומנים רווים עשויה להפחית את הסיכון לבעיות בפרוסטטה. חשוב גם לשמור על משקל תקין ולהימנע מישיבה ממושכת