Site icon מקומונט לוד

גניבה ממעביד- כיצד תתמודדו?

credit: pixabay

גניבה ממעביד מהווה עבירה חמורה מאוד ויחד עם זאת נפוצה מאוד. בתי המשפט רואים בעבירה זאת כעבירה חמורה ביותר והם לא מהססים לגזור גם מאסרים בפועל על נאשמים בעבירה זאת. יחד עם זאת, מעסיק אשר חושד בעובד אשר כנב מבית העסק, לא פעם חש נבגד וכן מחפש את הדרך לנקום בעובד באמצעות הגשת של תלונה למשטרה או תביעה כספית כנגד אותו עובד. לכן, עובד אשר נחשד בגניבה כאשר הוא כלל לא ביצע את העבירה, יכול לחוש כי נעשה לו עוול ועל כן עליו לדעת כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר עם הסיטואציה המדוברת.

מהו העונש הצפוי בגין גניבה ממעביד?

העונש על גניבה רגילה יכול להיות עד 3 שנות מאסר שכן העבירה תוגדר כעבירת עוון, אך העונש על גניבה של עובד ממעביד, היא עבירה שהדין שלה יכול להיות עד 7 שנות מאסר וחשוב לדעת כי בית המשפט כלל לא מהססים לפסוק עונשים מרתיעים מעין אלה. עובד אשר גונב נכס כלשהו של המעביד שלו והערך של אותו נכס עולה על אלף שקלים חדשים, הדין שלו יהיה מאסר עד שבע שנים. גניבה ממעביד תוגדר כגניבה בנסיבות מחמירות ועל כן, חשוב מאוד שלא להקל בה ראש ואם המעסיק שלכם מעלה טענה כלשהי שגנבתם ממנו ואף רוצה להגיש על כך תלונה, חשוב מאוד שתבחרו עורך דין מקצועי ומנוסה שיסייע לכם בעניין. בגזר הדין בגין גניבה מעין זאת בית המשפט ייקח בחשבון פרמטרים שונים לרבות הסכום או הערך של הגניבה, המעמד של העובד, האופי של בית העסק, הנזק אשר נגרם למעסיק, הנסיבות של העובד ועוד.

מדוע העונש של גניבה ממעביד הוא עונש חמור מאוד?

ביו המעסיק לבין העובד קיימים יחסי אמון והמעסיק למעשה מפקיד בימי העובד את כל מפעל החיים שלו. הוא מעניק לעובדים מסוימים מפתח למקום העבודה וסומך עליהם כי ישמרו עליו, יש לעובדים גישה לכסף של המעסיק, העובדים נגישים לסחורה וכן למלאי שעולים לא מעט כסף ויש עובדים שיש להם גם סמכויות ניהול שונות. העונש על גניבה ממעביד הוא חמור וזאת בשל כמה סיבות: ראשית כל, המטרה של בית המשפט היא להרתיע עובדים מלגנוב, כמו כן, לאפשר לכל מעסיק לסמוך על העובדים שלו ולדעת כי לא יגנבו ממנו וכן, גניבה מאדם זר איננה דומה לגניבה מאדם אשר נתן אמון כלשהו באדם אחר ועל כן, העונש הוא חמור יותר.

אם נחשדתם בגניבה מהמעסיק שלכם, חשוב מאוד שתבחרו עורך דין פלילי מקצועי ומנוסה לייצוג. משרד עו”ד אלון שליכטר יעניק לכם את הייצוג הטוב ביותר במקרה שכזה.