Site icon מקומונט לוד

האוניברסיטה העברית ועיריית לוד בשיתוף פעולה ייחודי: המטרה – 25% יותר סטודנטים בני העיר

האם לוד בדרך להפוך לעיר אקדמית? הסכם ראשון מסוגו נחתם בשבוע שעבר בין מוסד אקדמי – האוניברסיטה העברית, לעיר בישראל – לוד, כדי להנגיש את ההשכלה הגבוהה לצעירים תושבי העיר. ראש העיר לוד, עו”ד יאיר רביבו: “זו הבעת אמון נוספת בקפיצת המדרגה של העיר לוד. השאיפה שלנו היא להעמיד את צעירי לוד, במרכז תשומת הלב, ולעודד בקרבם את ההשכלה הגבוהה, ואני משוכנע שהסכם שיתוף הפעולה עם האוניברסיטה העברית, יפתח עבורם עולמות חדשים, והזדמנויות חדשות” רקטור האוניברסיטה העברית, פרופ’ ברק מדינה: “מאמינים כי המיזם יוביל לשינוי חיובי ומהותי ולקידום מערכת החינוך והחברה בישראל”.

שיתוף הפעולה צפוי לכלול עבודה מעמיקה בבתי ספר בלוד, הפעלת תוכניות חינוכיות משותפות ואיתור סטודנטים פוטנציאלים עבור לימודים באוניברסיטה.

ראש העיר לוד עו”ד יאיר רביבו ורקטור האוניברסיטה העברית פרופ’ ברק מדינה, נפגשו בהיכל התרבות בלוד וחתמו על אמנת שיתוף פעולה, בנוכחות דיקן הסטודנטים של האוניברסיטה העברית פרופ’ גיא הרפז, מ”מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך יוסי הרוש, מנכ”ל העירייה אהרון אטיאס, מנהל אגף החינוך בעיריית לוד שלום עזרן, מנהלת אגף תכנון ופרויקטים ואחראית על תחום השכלה גבוהה בלוד, שירן בוקרה ג’רבי, ומנהל מרכז הצעירים בלוד, ארז בר חיים. שיתוף הפעולה בין הצדדים נועד להגדיל תוך חמש שנים את אחוז הסטודנטים והאקדמאיים בגילאי 25-50 בכ-25%.

העיר לוד בחרה בשת”פ עם האוניברסיטה העברית, האוניברסיטה המובילה בישראל, כדי לקדם מצוינות אקדמית ולאפשר לצעירי וצעירות לוד להתקדם ולממש את הפוטנציאל שלהם. בשנים האחרונות, עיריית לוד משקיעה רבות בחינוך, וזהו עוד נדבך חשוב ביותר בקידום העיר בתחום זה. שיתוף הפעולה יהיה גם בהקמת צוותי חשיבה לימודיים משותפים, בהענקת מלגות ובחשיפת הידע המדעי והמחקרי לילדי העיר לוד ולכלל תושבי העיר.

ראש עיריית לוד יאיר רביבו ורקטור האוניברסיטה העברית פרופ’ ברק מדינה חותמים על האמנה

נעמה יונה ממשרד הבריאות, בת העיר לוד בוגרת תואר ראשון במשפטים, ובוגרת תואר שני במדיניות ציבורית כחלק מהתכנית “צוערים לשירות המדינה” באוניברסיטה העברית שנאמה בכנס, סיפרה כי “כל האירוע הזה היה מרגש מאוד. כילידת העיר לוד, תמיד חלמתי ללמוד באוניברסיטה העברית בירושלים. החוויה האקדמית שלי החלה למעשה עוד בהליך הקבלה לאוניברסיטה – אם זה בלגשת פעמיים לפסיכומטרי, הדאגה לחסוך כסף לטובת הלימודים והמחייה בירושלים וההחלטה לוותר על הטיול הגדול של אחרי הצבא, שרבים מחבריי עשו. הלימודים עצמם באוניברסיטה היו מעצימים ומפתחים, החל מלמידה משותפת בקורסים יחד עם בן של פרופסור ובן של חבר כנסת, וכלה ביציאה לתכנית חילופי סטודנטים בחו”ל שנתנה נופך בינלאומי ללמידה האקדמית. התחושה הטובה בלימודים הובילה אותי יחד עם עוד חברים מהאוניברסיטה להקים את תכנית ‘הזדמנות אמתית’ עבור תושבים מהפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל, דרכה הזמנו צעירים להגיע ליום פתוח אלטרנטיבי באוניברסיטה העברית שבמהלכו הציגו להם מלגות, מסלולי מעבר, הטבות והקלות בלימודים ואת כל האופציות להצליח להגיע לאקדמיה איכותית ומובילה בישראל. בסוף התוכנית הוטמעה ביחידה למעורבות חברתית באוניברסיטה העברית”.

רקטור האוניברסיטה העברית, פרופ’ ברק מדינה: “חלק מהחזון של האוניברסיטה העברית הוא להגדיל את מספר הסטודנטים המגיעים אלינו מאזורי פריפריה גיאוגרפית וכלכלית-חברתית, ולחתור לשוויון הזדמנויות בתחומי ההשכלה הגבוהה. לפיכך, הוחלט על שיתוף הפעולה בין האוניברסיטה לעיריית לוד. מטרתנו לפתוח את שערי האוניברסיטה עבור צעירים רבים מערים שונות ברחבי הארץ, ולעורר אצל כל מי שרק אפשר את הרצון להצליח ולהצטיין בלימודים אקדמיים. אנחנו מאמינים כי המיזם יוביל לשינוי חיובי ומהותי, ולקידום מערכת החינוך והחברה בישראל”.

יאיר רביבו. קידום החינוך וההשכלה הגבוהה בלוד, יסייעו בידנו בהתמודדות עם האתגרים הרבים
משתתפי הטקס בתמונה משותפת

ראש העיר לוד, עו״ד יאיר רביבו סיכם: “ברכותיי לתושבי לוד ולצעירי לוד. זהו כבוד גדול לעיר לוד, שהאוניברסיטה העברית – המוסד האקדמי המוביל בישראל, בחרה בעיר לוד להיות השותף האסטרטגי הראשון שלה מחוץ לעיר ירושלים. בכך ממלאת האוניברסיטה העברית את ייעודה החברתי בעידוד סטודנטים מהפריפריה הגיאוגרפית ומהפריפריה החברתית-כלכלית, לרכוש השכלה גבוהה. השאיפה שלנו היא להעמיד את צעירי לוד, במרכז תשומת הלב, ולעודד בקרבם את ההשכלה הגבוהה, ואני משוכנע שהסכם שיתוף הפעולה עם האוניברסיטה העברית, יפתח עבורם עולמות חדשים, והזדמנויות חדשות. זו הבעת אמון נוספת בקפיצת המדרגה של העיר לוד שעומדת בפני מהפכה, אשר תצעיד אותה להפוך למרכז החדש ולאחד היעדים האטרקטיביים בישראל למגורים, לתעסוקה ולמסחר, ואין ספק כי קידום החינוך וההשכלה הגבוהה בלוד, יסייעו בידנו בהתמודדות עם האתגרים הרבים. אאחל לכולנו שנים רבות של הישגים מרשימים, אקדמיים וחברתיים כאחד”.

את הטקס הנחה דובר העירייה, יהורם בן ארוש, אשר הקריא את נוסח האמנה המשותפת בה נכתב, בין היתר, כי “האוניברסיטה העברית, המוסד האקדמי המוביל בישראל, חרטה על דגלה מחויבות עמוקה לקידום שוויון בחברה הישראלית. האוניברסיטה פועלת להגדלת מספר הסטודנטים המגיעים אליה מאזורי פריפריה גיאוגרפית וכלכלית-חברתית. עיריית לוד נבחרה להיות השותף האסטרטגי הראשון של האוניברסיטה מחוץ לעיר ירושלים, לאחר בחינת הנתונים המעידים כי קיים בה פוטנציאל משמעותי להגדלת מספר הסטודנטים מהעיר לוד באוניברסיטה העברית. עיריית לוד והאוניברסיטה העברית יאמצו תוכנית אסטרטגית משותפת ליצירת מרחב בעל אפשרויות מעשיות על מנת להתגבר על החסמים הקיימים כיום עבור הצעירים הניגשים ללימודים. נוסף על כך, מתוכננת השקעה ייחודית בקידום תוכניות לתואר ראשון ושני בקרב העובדים במסגרות השונות בעיריית לוד”.