Site icon מקומונט לוד

מסכמים שנה: פרוייקט מיוחד לסיכום “שנת הקורונה” תש”פ / פרק שני – חברה וקהילה

אתמול פתחנו את סדרת ראיונות סיכום השנה עם שלום עזרן, מנהל אגף החינוך בעיריית לוד, שסיפר על האתגר בניהול שגרת קורונה בבתי הספר ועל הקשיים בהתארגנות לפתיחת שנה, בצל הסגר הממשמש ובא. היום אנחנו חושפים בפניכם את תחום החברה והקהילה, עם הסיכום של אורלי דהן, מנהלת האגף לשילוב חברתי ואפרת אברהם – מנהלת האגף הקהילתי ושירות לתושב

פרק שני: אורלי דהן – מנהלת אגף שילוב חברתי

“בכל השנים אנחנו, עובדים סוציאליים באגף עסוקים במתן מענה לאוכלוסיית אנשים מוכרות לנו אשר מתמודדות עם משברים כרוניים או תקופתיים – משברים היכולים לכלול בתוכם אלימות, גירושים מורכבים, התמכרויות התמודדויות שונות עם ילדים או עם זקנה ועוד.

“השנה נדרשנו להתמודדות אחרת, אתגר כמוהו לא הכרנו, התמודדות עם מגפה שפגעה בכל העולם והפכה את עולמנו בלוד. כמו יתר העולם, גם אנחנו לא התכוננו לשנה כמו השנה הזו. התמודדות זו לימדה אותנו להפנות משאבים לאוכלוסייה המוכרת לנו אבל גם לאוכלוסייה שאינה מוכרות לנו. משפחות ויחידים אשר אף פעם לא תיארו לעצמם שיהיה להם צורך בעזרה מהמחלקה לשירותים חברתיים.

פרוייקט אמץ קשיש. צילום: Pixabay

“המגפה אפשרה לנו כעובדים סוציאליים להשתמש בכל הידע והכלים המקצועיים העומדים לרשותנו לתת מענים לאוכלוסייה הרחבה של העיר לוד. ראשית מיפינו צרכים והעצמנו את המענה באופן מהיר ומקצועי. צוות העובדים הצליח לתת מענים רחבים מאוד. אני מאוד גאה על כך.

“המענים כללו שיחות טיפוליות באמצעות שיחות טלפון, זום ועוד. התקדמנו והרחבנו את המענים הקהילתיים והתנדבותיים. חילקנו למאות בתי אב מארזי מזון, מארזי יצירה לילדים בבידוד, תווים של מזון/ביגוד לאלפי תושבים בעיר. חילקנו מאות מחשבים לילדים כדי שיוכלו לשמור על קשר עם בית הספר ולהמשיך ללמוד באמצעות הזום. היינו בקשר עם חולי קורונה ומשפחות מבודדות ועוד.

אורלי דהן, מנהלת אגף שילוב חברתי. צילום: עיריית לוד

“כמנהלת האגף שנים רבות, אני רק אומר כי שנה זו אפשרה לנו כעובדים סוציאליים לתת מענה איכותי ומקצועי לכל אוכלוסיית העיר ללא קשר למוכרות או לא. יחד עם כל אגפי העיירה למדנו כי בשילוב כוחות, ידע וחתירה למטרה משותפת אפשר לתת לאוכלוסיית העיר מענה מעולה בשגרה ובחירום”!

אפרת אברהם – מנהלת אגף קהילת ושירות לתושב:

“השנה אני מסכמת 20 שנה של עבודה בעיריית לוד. לאורך השנים, נפלה בחלקי הזכות לעבוד במגוון רב של תפקידים, אך אין ספק שזו השנה המאתגרת ביותר.

קיבלתי לידי משימה של הקמת אגף קהילה ושרות לתושב אשר אגד בתוכו יחידות הנותנות שירות בארגון. לצד גיבוש והובלת צוות האגף החדש התמודדנו עם בואה של הקורונה אשר חידדה את הצורך ביצירתיות, הובלה, הנהגה ולקיחת מושכות כשצריך ולשחרר כשזה נדרש.

“שנה זו שילבה מיומנויות רבות. גיליתי על עצמי את היכולת לתמרן בו בעת בהובלת תחומים רבים. הבנתי כמו חבריי שהקורונה דורשת מאתנו יותר מאי פעם לשדר עוצמה ויציבות גם לצוות העובדים שלנו וגם לתושבים אותם אנו משרתים.

אפרת אברהם, מנהלת אגף קהילת ושירות לתושב. צילום: עיריית לוד

“שנה זו העלתה את הצורך בצריכת שירותים דיגיטליים ומקוונים ומשימה זו היא בראש מעיינינו והבנה כי זה העתיד. המוקד העירוני אשר מהווה כתובת לבעיות ותקלות שימש גם בימי הקורונה עמוד תווך והיה קשוב למצוקות וצרכי התושבים אשר היו חולים ומבודדים או כל בעיה אחרת. גם מנהלי הרובע שמרו כי מראה השכונות בעיר והקשר עם התושבים ישמר והסדר יורגש.

“בתחום הקהילה אין ספק כי זו השנה המשמעותית ביותר: הוקם פורום קהילה שאיגד בתוכו את השותפים הקהילתיים במטרה לאחד כוחות ולעשות כל מה שניתן כדי לשמח את התושבים לדאוג לרווחתם בתקופה הקשה שפקדה אותנו. הוקמו צוותי חירום שכונתיים בהם נעזרנו רבות בתקופת הסגר. פרויקט לשכנות טובה ואמץ קשיש. חולקו חבילות מזון למשפחות שנפגעו מהקורונה, ערכות למשפחות מבודדות ועוד הרבה פעילויות ואלה רק על קצה המזלג. יש עוד הרבה לספר וזו רק ההתחלה. אני מאמינה כי שנת תשפ”א טומנת בחובה עוד הרבה. יש עוד הרבה לספר על שנה מופלאה זו. אמא תרזה כתבה: “אני לבדי לא יכולה לשנות את העולם, אך אני יכולה להשליך אבן על פני המים כדי ליצור אדוות רבות”. שנה ביראה ומבורכת לכולם”.