Site icon מקומונט לוד

מרכז אַדְרַבָּה לֹוד: חדשנות עתיקה-עכשווית

“אדרבה לוד” עתיד להיות מרכז מבקרים חינוכי-תיירותי לאומי אשר יציג את אחד מהפרקים המסעירים ומרתקים בתולדות העם היהודי – תקופת התנאים   ראש העיר עו”ד יאיר רביבו: “לוד תשפר את תדמיתה כעיר בעלת עבר היסטורי מפואר, וכעיר המשקיעה בחינוך ובערכי מורשת. המרכז יסייע למשוך אל העיר קהל, ולמצות את הפוטנציאל התיירותי והכלכלי הטמון בה”.

בימים אלו עמלים אנשי עמותת “אדרבה לוד”, בשיתוף העיריה והחברה הכלכלית, על תכנון הקמתו של מרכז תיירותי-חינוכי יחיד מסוגו בעולם, מרכז “אדרבה לוד”.

“אדרבה לוד” עתיד להיות מרכז מבקרים חינוכי-תיירותי לאומי אשר יציג את אחד מהפרקים המסעירים ומרתקים בתולדות העם היהודי – תקופת התנאים, הם החכמים אשר חיו בארץ ישראל במאות הראשונות לספירה. רבים מחכמים אלו חיו ופעלו.. בלוד! בבתי המדרש של האישים המרתקים הללו נוצרו תרבות הדיון והחשיבה היהודית אשר התפתחו למפעל העצום של 1800 שנות יצירה, למדנות, ומסירת חכמה!

המרכז יהיה פעיל ודינאמי, המזמין את מבקריו לחוות, להתנסות, לדון וליצור. המבקרים יחוו מפגש עם דמויות ועם סיטואציות אשר יזמנו דיון ושיח ויעוררו רגש חשיבה ודמיון.  המרכז יציע המחשות והתנסויות מפתיעות סביב סוגיות, ערכים ואופני חשיבה מעולמו של בית המדרש.

מרכז אדרבה המתוכנן בלוד – מרכז מבקרים תיירותי-חינוכי יחיד מסוגו בעולם. הדמיות באדיבות דוברות עיריית לוד

מזה מספר חודשים מקיימת “אדרבה” פעילות במסגרת “בית היוצר לחדשנות בית מדרשית”. השבוע התקיים מפגש ייחודי ומעורר ענין בהשתתפות חברי מכון “אייר”, שהוא מכון למחקר מדעי רב תחומי הפועל אף הוא בלוד. המפגש בין שני סגנונות החשיבה – היהודית העתיקה מחד, והמחקרית-מדעית מאידך, היה חדשני, מרתק ו”השאיר טעם של עוד” כדברי ד”ר צפריר קולת, העומד בראש מכון אייר. את המפגש הנחה ד”ר משה מאיר איש “אדרבה”.

יאיר ליברמן, תושב לוד ויו”ר “אדרבה”, אמר כי  “אדרבה לוד” עתיד להיות מוסד לודאי חשוב ומשפיע, וכי הם ימשיכו ליזום ולקיים מפגשים ושיתופי פעולה מעוררי יצירתיות וחדשנות.

ראש העיר, עו”ד יאיר רביבו, ציין כי אַדְרַבָּה לֹוד עתיד להיבנות בעיר העתיקה של לוד, המקום בו חיו ופעלו אישים אלו. העיר העתיקה של לוד נמצאת בימים אלה בעיצומו של הליך תכנון ופיתוח אינטנסיבי. במסגרת זו מתוכננים שיקום האתרים והמונומנטים ההיסטוריים בעיר העתיקה, ובניית מוזיאון “פסיפס לוד” על ידי רשות העתיקות. הקמת המוזיאון, כחלק משיקום המכלול התיירותי, צפויה להוות נקודת מפנה בהתפתחות העיר. לוד תשפר את תדמיתה כעיר בעלת עבר היסטורי מפואר, וכעיר המשקיעה בחינוך ובערכי מורשת. המרכז יסייע למשוך אל העיר קהל, ולמצות את הפוטנציאל התיירותי והכלכלי הטמון בה”.