Site icon מקומונט לוד

עוזרת מהנדסת העיר יזמה פרויקט להעלאת המודעות לדפיברילטורים לאחר שאביה קיבל דום לב

עוזרת מהנדסת העיר לוד – ליהי קורין (30) מרמת גן, יזמה פרויקט בשם “הצילו! איפה דפי?” – מיזם חדש שנועד להעלות את המודעות הציבורית לחשיבותם של הדפיברילטורים ולמפות אותם, זאת לאחר שאביה דוד עבר לפני שנתיים דום לב במקום העבודה, ומכיוון שלא היה מי שיתפעל את הדפיברילטור שנמצא בסביבה, נגרם לו נזק נוירולוגי.

השבוע סיפרה בראיון ל-ynet: “אבא שלי היה בן 64 כשלקה בדום לב. הוא עמד לטוס עם אמא שלי ללונדון – ויום בהיר אחד הכול התהפך. בקיץ האחרון היו כמה מקרים של דום לב שסוקרו בתקשורת, ביניהם של שרון אסמן ז”ל, שהיה מפקד חטיבת הנח”ל, ושל הכדורגלן הדני כריסטיאן אריקסן. ההבדל בין שני המקרים היה השימוש במכשיר הזה: הדפיברילטור הציל את אריקסן.

“חשוב לנו שהציבור יהיה מודע למכשיר” היא משתפת. “אנחנו רוצים שאנשים יידעו להגיד את המילה הזאת, יידעו מהו המכשיר הזה. חשוב לנו גם שהם יידעו איפה יש מכשיר כזה, ולצורך זה פותחה על ידי אריאל חסידים, שותף נוסף במיזם, אפליקציה חדשה, ‘איפה דפי?’, שמאפשרת לכל אדם לדעת איפה נמצאים המכשירים הקרובים אליו באזור המגורים ובסביבת העבודה. האפליקציה היא חינמית, ללא מטרת רווח, וכוללת כ-2,800 מכשירים בפריסה ארצית.

“בישראל יש חוק שמחייב בעלי עסקים גדולים להציב דפיברילטורים בבתי העסק שלהם, וכבר יש כ-10,000 מכשירים בארץ. הבעיה היא שאין מנגנון רישום ולכן אנשים לא יודעים איפה הם. האפליקציה פותרת חלק מהבעיה”.

קורין אומרת כי “הכי חשוב זה להבין שהמכשיר הזה הוא פשוט כמו מיקרוגל: אתה לוחץ, הוא נותן את ההוראות, ואין מקום לסכנה. גם לא נדרשת הכשרה כדי לתפעל אותו. הרבה פעמים אנחנו פוחדים לבצע הנשמה או החייאה, למשל, כי יש חסם. עם הדפיברילטור זה הרבה יותר פשוט. גם ילד בכיתה ד’ יכול לתפעל אותו.

“במקרה של אבא שלי היה דפיברילטור בסביבה, אבל אף אחד לא חיבר אותו. חיכו לחובשת, על אף שכל המתנה במקרה של דום לב היא קריטית. הנזק שנגרם לאבא שלי הוא כתוצאה מההמתנה הזאת. היום אין איתו תקשורת.

ליהי קורין עם אביה ומשפתחה. תמונה: באדיבות דוברות עיריית לוד

“אנחנו רוצים שאנשים יתרגלו שימוש בדפיברילטור כמו שמתרגלים ירידה למקלטים. שהם יעברו הכשרה בנושא על בסיס שנתי כדי ששום דבר לא ימנע מהם לתפעל את המכשיר ולהציל חיים”, מסכמת קורין ומקווה כי דבריה יצילו חיי אדם בעתיד.

מי שעומדת מאחורי הוצאת המיזם לאור, היא מנהלת אגף תכנון ופרויקטים בעירייה – שירן בוקרה-ג’רבי. “זהו אחד הפרויקטים החשובים ביותר בעיני”, ציינה והוסיפה, “אני שמחה על הזכות להוביל אותו – ולו רק אם בזכות כך, חיי אדם אחד ינצלו”.

ראש העיר לוד – עו”ד יאיר רביבו ציין כי “אנו פועלים לקידום פרויקט שיצא לאור בהקדם ובו יותקנו במרחב הציבורי בעיר 10 מכשירים משוכללים המסונכרנים עם מערכות של מד”א. בקרוב, לאחר ההתקנה – אנו הם יהיו מוכנים לשימוש במקרי חירום ואנו נפרסם את המיקומים שלהם”.