Site icon מקומונט לוד

קחו ביס לדרך

כריכים יכולים להוות תחליף לכל ארוחה, אבל חשוב שיהיו מזינים ויכילו את כל אבות המזון * איך מכינים כריך בריא?
איילת נדיב, דיאטנית קלינית ואחראית מקצועית מחלקת דיאטה ברשת סטודיו סי, עם 10 כללי הזהב להכנת כריך מזין ומשביע אחד הפתרונות הנוחים לארוחות במהלך היום הוא כריכים. הכריכים יכולים להוות תחליף לארוחות חמות, קל יחסית להכין אותם ואכילתם יכולה לסייע במניעת אכילה לא מסודרת או נשנוש של חטיפים לא בריאים במהלך היום.

עוד לפני שאתם יוצאים מהבית, מומלץ לאכול ארוחת בוקר קלה כדי לשבור את הצום הארוך של הלילה. יוגורט עם פרי או אפילו כוס מיץ פרי סחוט טרי יכולים להוות ארוחה מתאימה – במיוחד למי שאין הרבה זמן בבוקר.
את הכריכים למהלך היום רצוי מאוד להכין מבעוד מועד כדי לחסוך זמן יקר.
כמו כן, חשוב כי הם יהיו מזינים ומשביעים.

צילום: pixabay

10 כללי הזהב להכנת כריכים בריאים

מתכון להכנת כריך מפנק עם פסטרמה ביתית

רכיבים לפסטרמה:

2 1 ק”ג חזה הודו נקבה שלם – נתח הקרוי “פרפר”.
1/2 כוס שמן קנולה.
1/4 כוס מיץ לימון.
1/4 כוס רוטב סויה.
6-4 שיני שום חתוכות.
3 כפות טריאקי.
כף חרדל דיז’ון.
כף סוכר חום.

רכיבים לכריך:
2 פרוסות לחם מלא.
1/4 עגבנייה חתוכה.
1 עלה חסה.

אופציונלי: 1 מלפפון חמוץ / 1 כפית חרדל דיז’ון.

אופן ההכנה:

  1. ערבבו את שמן הקנולה, מיץ הלימון, רוטב הסויה, שיני השום והטריאקי.
  2. השרו למשך לילה שלם את חזה ההודו בתוך המרינדה.
  3. ערבבו את הסוכר והחרדל והוסיפו למרינדה.
  4. מרחו ו”עסו” את חזה ההודו לפני הכנסתו לתנור.
  5. הכניסו את החזה לתנור עם נוזל המרינדה שבו הושרה למשך כחצי שעה ב-190 מעלות. מדי פעם פיתחו את התנור ושיפכו את המרינדה על גבי החזה.
  6. שימרו את הפסטרמה במקרר. ביום הלימודים חיתכו כמה חתיכות דקות. הוסיפו את שאר המצרכים לכריך ועיטפו בנייר. רצוי לשמור על הכריך בקופסה כדי שלא יימעך בתיק.

בתיאבון!