להקת המחול הישראלית “בת שבע” הגיע אמש ללוד למופע מיוחד שנערך בשני סבבים לילדי בי”ס הראל. המופע ניתן כתרומה על ידי בנק “מזרחי-טפחות” בשיתוף הקרן לפיתוח לוד ועיריית לוד.
אמש נהנו מאות ילדי בית ספר הראל ממופע של להקת בת שבע בשם “כמויות” מאת אוהד נהרין. המופע התקיים באולם ביאליק שעל יד היכל התרבות העירוני לוד בשני סבבים על מנת שכל הילדים יוכלו ליהנות ממנו ולהשתתף בו ובכדי שילדי ביה”ס יזכו לחשיפה למופע מחול מהשורה הראשונה ולחוויה ייחודית.
חנה מסטרוב, מנהלת בית ספר הראל, שיבחה את מאגני המופע ואמרה: “היה מופע מקסים וכל כך מותאם לילדים. ואכן בסיום היה מרגש לראות את השמחה של הילדים”
מנכ”לית הקרן לפיתוח לוד לליב סנדנר, שהיתה מיוזמי הבאת המופע לעיר, הוסיפה: “אנחנו בקרן לפיתוח לוד פועלים להביא את האיכויות הגבוהות ביותר לילדי לוד. מופע “כמויות” של אוהד נהרין בביצוע להקת “בת שבע” הוא סוגת עלית שאנו גאים בהבאתה לעיר. המופע התאפשר בזכות תרומתם הנדיבה של בנק “מזרחי טפחות”, שותף אסטרטגי נפלא לעיר, וביצירת שיתוף פעולה עם ביה”ס הראל בהובלת חנה מסטרוב, מחלקת התרבות והחינוך בעיר. רתימת כוחות עסקיים היא אמצעי נפלא למעורבות והדדיות. אנו מהווים פלטפורמה לעשייה חברתית בעיר וקוראים לעסקים נוספים לשיתופי פעולה עמנו לטובתה”.
על המופע “כמויות”
אנסמבל בת-שבע – הלהקה הצעירה נוסד על ידי אוהד נהרין עם הגיעו ללהקה במטרה כפולה – להכשיר רקדנים צעירים מצטיינים ולטפח קהל צעיר לצפייה מושכלת באמנויות.
בשנת 2003 פיתחה בת-שבע מודל ייחודי לטיפוח קהל צעיר הנשען על מופע קל לניוד ותפעול (“כמויות”), אותו יצר אוהד נהרין במיוחד למבנה של אולמות הספורט בבתי-ספר.
באופן זה נחסכת מבית הספר הטרחה של תיאום יציאתם של התלמידים, על כול המשתמע מכך ארגונית וכלכלית. זאת ועוד, קיום המופע בתוך בית הספר ובמסגרת שעות הלימודים מבטיח את נוכחות כול התלמידים.
צפייה מושכלת של אנשים בכלל וצעירים בפרט באמנויות מקדמת מטרות רבות: היא מרחיבה אופקים ומעניקה העשרה רוחנית, מפתחת כישורי הערכה וביקורת, מעודדת חשיבה אוטונומית ויכולת התבוננות במציאות מנקודת ראות מורכבת, מפתחת סובלנות, קשב ורגישות לזולת ומתוך כך מגבירה מעורבות חברתית. בתוך כלל אמצעי ההבעה האמנותיים, המחול הוא שפת הבעה ראשונית, אוניברסלית וחוצת תרבויות – בכול מקום ובכול חברה נעים ורוקדים. משנת 2003 ועד כה, צפו במופע כ- 220,000 תלמידי כיתות א’- י”ב מכול קצוות הארץ, רובם המכריע מיישובים המרוחקים מן המרכז.
האנסמבל מונה כ-20 רקדנים בגילאים 24-18, הנבחרים באודישנים בין-לאומיים שאליהם מגיעים רקדנים צעירים מצטיינים מבתי הספר המובילים בארץ ובעולם. חלקם, הם רקדנים מצטיינים במסגרת שירותם בצה”ל.