איך אתם שומרים על הכסף שלכם בחו”ל? האם אתם חושבים שאתם עושים זאת בחוכמה? אנחנו שואלים, כי מסתבר שהרבה מאוד אנשים מיישמים שיטות די מיושנות, לפחות בניו זילנד.
איפה אנשים מחביאים מזומן?
מחקר חדש של MasterCard שנערך במדינת האיים המרוחקת, מגלה שאחד מכל שלושה (33%) מטיילים מודים שהחביאו מזומנים בחפצים יומיומיים, כמו בקבוקי קרם הגנה, בזמן שהם מבלים בחוף הים.
בנוסף, 19% מחזיקים את כספם בתוך הנעליים בחדרי מלון, 12% בוחרים להחביא בתחתונים, ועוד 12% בוחרים בספרים. למעשה, 44% מהנשאלים מודים שמעולם לא שינו את הרגלי ההוצאות שלהם בזמן נסיעה לחו”ל.
המחקר גם הצביע על כך שמטיילים חוזרים הביתה עם סכום מוערך של 169 מיליון דולר ניו זילנדי (מעל 350 מיליון ש”ח) בכסף מזומן זר, שלא הוציאו במהלך החופשות, מדי שנה. באופן מדאיג, 71% מהנסקרים הודו שהם לא מחליפים את הכסף הזה בחזרה לכסף מקומי.
כיצד משנים את ההרגלים?
כדי להתמודד עם החששות הללו ולהציע פתרונות מעשיים, מאסטרקארד שיתפה פעולה עם Bryony Thorpe, דיילת בינלאומית שביקרה והתנהלה עם כסף בלמעלה מ-25 מדינות.
יחד, הם השיקו סדרה בת שישה חלקים בשם “נסיעה מאובטחת ב-60 שניות”, המספקת טיפים מעשיים להגנה טובה יותר על כסף בזמן נסיעה. היוזמה נועדה ללמד את המטיילים על שיטות תשלום מאובטחות וניתן לגשת אליה דרך ערוץ היוטיוב של מאסטרקארד.
הסדרה כוללת ייעוץ במספר תחומים מרכזיים, כמו החשיבות של הזמנה ממקומות שמקבלים תשלום דיגיטלי, תכנון והזמנה מראש כדי לחסוך כסף, והבנה באילו צעדים יש לנקוט במקרה של פגיעה בכרטיס – דהיינו, ביטול הכרטיס, התקשרות ל- בנק ולחברת האשראי, והגעה עם אפשרות גיבוי.
יתר על כן, הסדרה דוגלת בשימוש בארנקים דיגיטליים, בחירת המטבע המתאים לעסקאות, ושמירה על כרטיסים כדי למנוע אובדן או גניבה.
כיצד חברות האשראי עוזרות להגן עליכם?
כיום, חברות רבות ברחבי העולם עוסקות בחדשנות בתחום זה, למשל על ידי יצירת כרטיסים ממוקדי נסיעות המציעים שערי חליפין תחרותיים ביותר, או ארנקים דיגיטליים התמוכים בריבוי מטבעות, יחד עם מגוון תכונות בתוך אפליקציות, כדי לתת לצרכנים שליטה על הכספים שלהם בעת חופשה.
כדי לסייע בהגנה על עסקאות, הרשת הגלובלית של מאסטרקארד מיישמת מדיניות של אפס אחריות. כלומר, היא מגנה על המשתמשים מפני עסקאות לא מורשות.
לסיכום
למרות קצב החדשנות בתשלומים דיגיטליים וכרטיסי אשראי, המחקר של מאסטרקארד הוכיח שמטיילים רבים נשארים קשורים לשיטות לא חכמות ופחות מאובטחות בעודם בחו”ל.
הסתמכות על מזומן מגדילה את הסיכונים לאובדן ולגניבה במהלך הנסיעה, ורק מגבירה את הצורך בשיפור הרגלים פיננסיים ואמצעי אבטחה במהלך נסיעות לחוץ לארץ. על ידי אימוץ פתרונות טכנולוגיים חדשים יותר ונהלים נבונים, נוסעים יכולים להפחית משמעותית את הסיכונים הכרוכים בעסקאות ולנפוש בראש שקט.