Site icon מקומונט לוד

בעקבות רעש המטוסים שחזר לשמי לוד, בעירייה מדגישים: “לוד זכתה לפיצוי הגדול ביותר – 23 מיליון ₪ מדי שנה”

בשבועות האחרונים חזר רעש המטוסים לרחובות לוד ותושבים רבים מתלוננים על “השכמה” מוקדמת לפנות בוקר ■ כ-20 ערים ורשויות סמוכות עתרו לבג”צ כנגד רשות שדות התעופה, אך עיריית לוד בחרה שלא להצטרף לעתירה ■ ראש העיר עו”ד יאיר רביבו: “ללוד לפחות יש תמורה בזכות הפיצוי הכספי – מאות מיליונים בשנים הקרובות שיסייעו לנו להמשיך במהפכה בה התחלנו, לשפר את סל השירותים, לשדרג תשתיות, לשפר ולייעל את השירות. עם זאת, לא נרפה עד שיופחת רעש המטוסים באופן משמעותי.”

בשבועות האחרונים, הפך רעש המטוסים, למטרד של ממש ממנו סובלות הערים הסמוכות לנתב”ג, בהן העיר לוד.

חוסר האונים מול הרעש החריג של המטוסים לאורך כל שעות היממה, ובעיקר אלה הנוחתים בלילה, הביא 20 רשויות (מכפר סבא בצפון ועד ראשון לציון בדרום) לעתור לבג”ץ נגד משרד התחבורה, המשרד להגנת הסביבה ורשות שדות התעופה האזרחית.

אולם בעוד רשויות אלה “התעוררו” באיחור, בלוד הוביל ראש העיר, עו”ד יאיר רביבו, אשר עמד בראש פורום הרשויות עוטפות נתב”ג (אור יהודה, רמלה, בני ברק, אלעד ושדות דן), מאבק נחוש ועיקש בדרישה לפיצוי כספי אשר נשא פרי. לוד זכתה להישג אדיר בעקבות החלטת המדינה להעביר הכנסות ארנונה מנתב”ג לרשויות המקומיות הגובלות בו, בראשן ללוד עם פיצוי של 23.3 מיליון ₪ מידי שנה, החל מ-2018, תשלום אשר הועבר לעירייה.

נזכיר שהתשלום הנ”ל, אותו אישרה ועדת הכספים בחודש מרץ האחרון, אינו משום פיצוי על רעש המטוסים כי אם עבור “הפסד הכנסות מארנונה” על שטח נמל התעופה.

בשל כך, גובה הסכום לכל רשות מקומית נקבע לפי המרחק בקו אווירי משדה התעופה, מספר התושבים ודירוג סוציו־אקונומי של הרשות. הנוסחה הזו סיפקה נתח גדול במיוחד ללוד שקיבלה כאמור 23.3 מיליון ₪, כפול ואף יותר מכל רשות מקומית אחרת סביב נתב”ג, בהן רמלה, בני ברק ואור יהודה שקיבלו 12.5 מיליון ₪ כל אחת, אלעד ושדות דן 7.5 מיליון ₪ כל אחת.

לאחרונה ובשל הרעש החריג, פנתה עיריית לוד בדרישה נוספת להפחית את רעש המטוסים בצורה דרמטית. למאבק היו שותפים סגן ראש העיר, רפי קטאשוילי, מחזיק תיק התחבורה, והמשנה לראש העיר גיל חדד, שפנה במכתב למנכ”ל רשות שדות התעופה, יעקב גנות, בדרישה לטפל במטרד שאם לא כן בכוונת העירייה לנקוט בצעדים משפטיים בשל הפגיעה באיכות חיי התושבים.

מתעוררים לרעש המטוסים. צילום מעובד (אילוסטרציה): אביחי טבק/Pixabay

 

ראש העיר, עו”ד יאיר רביבו: “ללוד לפחות יש תמורה למטרד הקשה, אולם לא נרפה עד אשר יופחת הרעש באופן משמעותי. אני שמח שהמאבק שלנו נשא פרי עם קבלת הפיצוי בסך 23 מיליון ש”ח. בכל שנה נקבל בע”ה סכום דומה. המשמעות: מאות מיליונים בשנים הקרובות. בכך הצלנו לתקן עוול של 70 שנה, מדובר במאבק שהחל למעשה לפני שנים רבות, אולם מעולם לא הגיע לידי פתרון, עד אשר נכנסתי לעובי הקורה בנחישות, בעיקשות וללא פשרות.”

עוד הוסיף ראש העיר בנושא ואמר “אתם, תושבים יקרים, תיהנו מעוד חינוך, תרבות, חזות פני העיר ובקיצור שיפור נוסף באיכות החיים של כולנו. ההישג הזה לא היה מגיע לולא ההערכה יוצאת הדופן שאנו זוכים לה, כהנהגה צעירה, רצינית, המייעדת את הכספים נטו לציבור.”

“כספים אלו יסייעו לנו להמשיך במהפכה בה התחלנו, לשפר את סל השירותים, לשדרג תשתיות, לשפר ולייעל את השירות. אם נוסיף לכך את הסכם הגג הענק שחתמנו עם ממשלת ישראל במסגרתו תזכה לוד להשקעות ממשלתיות ועירוניות בהיקפים שטרם נראו, הרי שאנחנו נמצאים רגע לפני הזינוק הכי משמעותי של העיר ולכן אנחנו קוראים ליזמים, לעסקים ולמשפחות צעירות להצטרף אלינו להצלחה, בלב אזור הביקוש של ישראל”. סיכם.