יש היום הרבה מקצועות שניתן ללמוד, מקצועות מעשיים שמעניקים ללומדים אותם גם ידע וגם אפשרות בטוחה להשתלב בשוק העבודה. לצעירים רבים זה חשוב לצאת מספסלי הלימודים עם מקצוע מבוקש ביד ולא רק עם ידע תיאורטי ולכן רבים פונים ללימודי הנדסאי.
לימודי הנדסאי יכולים להיות בתחום של הנדסאי בניין, הנדסאי מכונות וכן הנדסאי חשמל. אם התחום של הנדסאי חשמל קורץ לכם ומעניין אתכם ואתם מתלבטים אם כדאי לכם ללמוד אותו או לא אז אנחנו ממליצים לכם להמשיך לקרוא. כל הידע שאתם צריכים כדי לקבל החלטה טובה ומושכלת נמצא כאן במאמר שלפניכם.
מה לומדים בתואר הנדסאי חשמל?
השאלה הראשונה והחשובה שיש לענות עליה כדי להחליט אם כדאי להיות הנדסאי חשמל או לא היא השאלה מה לומדים לתואר והאם זה מעניין אתכם. בוודאי תשמחו לגלות שמסלול הלימודים לתואר הנדסאי חשמל הוא מסלול מעניין ומגוון. מה תוכלו ללמוד בו? ובכן, הלימודים לתואר הנדסאי חשמל כוללים, בין היתר, נושאי לימוד כלליים כמו מתמטיקה, פיזיקה או מבוא למחשבים; מקצועות לימוד ייחודיים כגון תורת החשמל, מערכות הספק, מתקני חשמל, אלקטרוניקה ספרתית, אלקטרוניקה תקבילית, בקרה, מכונות חשמל ועוד. כמו כן תתנסו באופן מעשי במעבדות חשמל, פיקוד וכיוצא בזה.
מטרת הלימודים במסלול להכשרת הנדסאי חשמל היא להכשיר אתכם, הסטודנטים, לעבודה עם מערכות חשמל מתקדמות ולהעניק לכם ידע בתחום מערכות החשמל והאנרגיה, מערכות הפיקוד והבקרה, מערכות חשמל ממוחשבות, וכן בתחום של מערכות חשמל ביתיות ותעשייתיות. אם חשקה נפשכם לעבוד עם מערכות אלו, ללמוד כיצד לתכנן אותן, כיצד לתפעל אותן, איך מבקרים עליהן ומתחזקים אותן אז אלו הלימודים הנכונים עבורכם.
מה צריך בשביל ללמוד להיות הנדסאי חשמל
ברוב מסלולי הלימוד לתואר הנדסאי חשמל תזדקקו לתעודת בגרות מלאה או 12 שנות לימוד, בהתאם לתנאים אישיים שונים, וכן בחלק מהמקרים תדרשו קודם לכן ללמוד במכינה טכנולוגית קדם אקדמאית. כדאי מאוד לברר זאת לעומק עבור כל מסלול בו אתם מתעניינים. במהלך הלימודים תדרשו להשתתפות פעילה בשיעורים ותצטרכו לעמוד בהצלחה במבחני סיום בתחומים של תורת החשמל, מערכות פיקוד ובקרה, מערכות הספק, מתקני חשמל ומכונות חשמל.
מה ניתן לעשות עם התעודה לאחר סיום הלימודים
לאחר סיום מסלול הלימודים לתואר הנדסאי חשמל תהיו מורשים לחתום על תהליכי תכנון וביצוע של מתקנים חשמליים בגודל של 600/30 אמפר. חשוב לציין כי לימודי הנדסאי חשמל מאפשרים לבוגרי התואר לעבוד בתחומים כגון בקרת איכות, תחזוקה, פיתוח ושירות במגוון תעשיות. אפשר למצוא עבודה בחברת חשמל, בחברות הייטק ואלקטרוניקה, ואפשר לעבוד כקבלן חשמל עצמאי, בהתאם לדיפלומה ומסלול ההתמחות שבחרתם במהלך הלימודים.
לאחר שנת ניסיון כהנדסאי חשמל מקבלים אוטומטית קידום לדרגה של חשמלאי ראשי, ובהמשך אפשר לעלות בדירוג, וכך זוכים ליותר אפשרויות עבודה ולשכר גבוה יותר.