המשאיות הן חלק בלתי נפרד מחיי היום יום שלנו. אנחנו רואים אותן רבות בכבישי ארצנו, ונוכחותן לא אחת מעוררת יראה וכבוד. למשאיות חלוקה עירוניות תפקיד חשוב. הן נועדו להעביר את הסחורה ליעדה ולחלק אותה בין בתי העסק השונים. כך שספקים מקצועיים וחברות השיווק מחזיקים בצי משאיות חלוקה עירוניות על מנת שניתן יהיה להעביר את הסחורה בזמן. לאורך הזמן חלו שיפורים והיום אפשר ליהנות משירותיהן של משאיות מודרניות.
כל הסיבות לרכוש משאית חלוקה עירונית
בעולם שבו מהירות ותזמון הם שם המשחק, יש צורך בעזרתה של משאית חלוקה עירונית איכותית שתספק את הסחורה ליעדה במהירות. אלה כמה יתרונות שניתן להפיק ממשאית מסוג זה:
- המשאית הקלה של הינו– היום קיימת נטייה להחליף את המשאיות השוקלות 15 טון במשאיות קלות יותר, בהתאם לתקן האירופי. כך שניתן בהחלט להעביר את הסחורה גם במשאית ששוקלת 7.5, 10 או 12 טון.
- המגוון הגדול – ישנו מגוון רחב של משאיות חלוקה עירוניות, כך שניתן לבחור את המשאית המתאימה בהתאם לצרכים.
- עמידות גבוהה – המשאית עמידה בפני פגעים חיצוניים כמו מזג האוויר. כך שניתן לנסוע בה בגשם זלעפות ובחום הכבד.
- בטיחות – יצרני המשאיות שמים דגש רב על עניין הבטיחות, בייחוד לאור העובדה שמדובר בכלי רכב גדול שעשוי להעביר חומרים מסוכנים מדי פעם. כך שהמשאיות כוללות, בין השאר, מנגנונים מונעי החלקה שנועדו למנוע את התאונה הבאה.
- טכנולוגיה חדשנית – משאית חלוקה עירונית כוללת מגוון רחב של טכנולוגיות ייחודיות כמו מנוע טורבו העובד בטכנולוגיית גיאומטריה משתנה, מבוקרת אלקטרונית או הזרקת דלק במסגרת מסילה משותפת.
- נהיגה נוחה – מושבי המשאית תוכננו לנהיגה ממושכת והמדרגות הנוחות במשאית מאפשרות לנהג לעלות ולרדת כמה פעמים ביום. המושבים המותאמים שומרים על ערנותו של הנהג במהלך הנסיעה ומפחיתים ממנו מתח לחץ נפשי.
כמה עולה משאית חלוקה?
עלות תחזוקתה של משאית חלוקה עירונית משתנה בהתאם לאופן השימוש והתפקיד אשר לו היא יועדה. ניקח, לדוגמה, משאית השוקלת 10 טון אשר גומעת 40,000 קילומטרים בשנה בקירוב. חלק מהנסיעות של המשאית הזו מבוצעות בתוך העיר לצורך חלוקה עירונית, אך ישנן נסיעות המבוצעות בכבישים עירוניים. עלותה של משאית כזו היא 250,000 שקלים בקירוב, וזה עוד מבלי שדיברנו על הארגז שעלותו עשויה להגיע לכ-27,000 שקלים ולעתים מעט יותר. נוסף על כך, יש צורך לשלם את אגרת הרישוי וכן ביטוחים שונים כמו חובה ומקיף. אם נוסיף לכך את ההוצאות של הדלק, תיקונים שוטפים כמו החלפת צמיגים ורכיבים שונים, ההוצאה עשויה להגיע לכ-120,000 שקלים לשנה.
למרות כל ההוצאות שהוזכרו כאן, השקעה במשאית איכותית משתלמת בסופו של דבר, שכן למשאית יתרונות בלתי מבוטלים, כפי שהזכרנו לעיל. מעבר לכך, בתום השימוש (כעבור 5 שנים בקירוב) ניתן יהיה למכור את המשאית וכך להחזיר חלק מהרווחים.