אם אתם מתעתדים לבצע הליך השתלת שיניים, הרי שכדאי לכם מאוד לקרוא את המאמר הבא. כאן תמצאו תשובות לשאלות הנפוצות ביותר שמעלים המטופלים בהליך זה. למזלכם, השתלות שיניים זה לא משהו חדש, ולמרות שהטכנולוגיה מתקדמת כל הזמן עוד ועוד, הרי שמאות אלפים כבר עברו את הטיפול הזה רק השנה הזו, כך שתוכלו לקבל מענה לשאלות רבות ומגוונות במיוחד.
השתלות שיניים מבוצעות במקרה בהן חסרות שיניים, שיניים נפלו, הושחתו או נעקרו בצורה כירורגית. במקרים אלו מומלץ עד מאוד להשלים את החלל שנוצר, ולמלאו בשן מושתלת. השארת חלל ריק בין השיניים לאחר נפילה או אובדן של שן יוצר, עם הזמן, עיוותים במבנה הלסת כולה. הלחץ הגדול של השיניים והעובדה כי יש חלל חדש לפלוש אליו הם שילוב מסוכן, ומעבר לאספקט האסתטי, חשוב מאוד לדאוג שהחלל הזה ייסגר בהקדם עם שן מושתלת חדשה.
עובדות חשובות על השתלות שיניים
- הדמיה תלת ממדית – בעבר הליכים אלו ואף הליכים מורכבים אחרים נעשו לפי מבט העין הבוחנת של הרופא. כיום ישנם אמצעים טכנולוגיים שמבצעים הדמיה מושלמת ותלת ממדית של חלל הפה האישי שלכם, ומאפשרים לרופא לדעת בדיוק נמרץ לאן לגשת וכיצד לבצע את השתלת השן בצורה הנכונה ביותר והבריאה ביותר.
- בורג וכתר – השתל עצמו הינו בורג, חזק, עמיד ומחומר שהגוף מקבל – טיטניום. על השתל יבריג הרופא את הכתר, שהוא התחליף לשן עצמה, מה שנמצא מעל פני השטח. הכתר מותאם לשאר חלל הפה בצורה ובצבע, בכדי לייצר רצף נעים ואסתטי, עד כי במהרה גם אתם תשכחו כי השן הזו היא כתר, ולא השן המקורית שלכם.
- שתי פעימות – ההליך של השתלת השן לרוב מפוצל לשני חלקים. בשלב הראשון מושתל השתל במבנה הלסת. לאחריו ניתן זמן מספק בכדי לאפשר לשתל להתבסס בחניכיים, ולאפשר לרופא להביא אותנו לשלב הבא בהליך. השלב השני והאחרון הינו חיבור השן החילופית, הכתר. לאחר שהשתל יציב וחזק מספיק בכדי לתמוך בשן שלועסת, תולשת וטוחנת, אפשר לחבר את הכתר עצמה ולסיים את ההליך עם שן חדשה לגמרי.
הניתוח עצמו וההחלמה הקרובה
כל רופא שיניים מוסמך יוכל לבצע את הליך השתלת השן שלכם. ובכל זאת, כדאי לבדוק אצל מי אתם עושים את ההליך, שהינו הליך פשוט יחסית, אך בכל זאת הליך כירורגי. עבודה מסוג זה דורשת דיוק רב, ומיומנות רבה של הרופא. מסיבה זו מוטב להרגיש בנוח עם הרופא, לשאול את כל מה שאתם צריכים, ולבדוק אם יש משהו שבמקרה עדיין לא הבנתם.
למרות שהשתלות שיניים מהוות הליך פשוט יחסית, הרי שעדיין מדובר בהליך כירורגי. מסיבה זו הרי שטבעי לגמרי שתחוו כאב ברמה זו או אחרת מיד לאחר הטיפול. כאבים אלו יחלפו עם הזמן, ולא יישארו אתכם מעבר לכמה ימים.