בין רכסי הגליל, בנוף המרהיב של צפון ישראל, שוכן יקב כמיסה – יקב בוטיק המשלב מסורת עתיקה עם חדשנות מודרנית. היקב, שהוקם לפני כשני עשורים, הפך עם השנים לא רק למוקד עלייה לרגל עבור חובבי יין מכל רחבי הארץ, אלא גם לחוויה קולינרית שלמה המשלבת תרבות, נוף, בשר ויין באווירה ייחודית.
שורשים עמוקים באדמת הגליל
יקב כמיסה נוסד על ידי משפחת כמיסה, שחלמה להחיות מסורת יין עתיקה שהייתה נחלת אבותיהם במשך דורות. המשפחה בחרה להקים את היקב בגליל בזכות תנאי האקלים הייחודיים, האדמה הבזלתית העשירה במינרלים והפרשי הטמפרטורות המשמעותיים בין היום והלילה – תנאים אידיאליים לגידול ענבי יין איכותיים.
הכרמים של יקב כמיסה נפרשים על פני עשרות דונמים של מדרונות הרים, בגבהים שונים, מה שמעניק לכל חלקה אופי ייחודי משלה. בכרמים מגדלים זנים מגוונים, החל מהקלאסיים כמו קברנה סוביניון ומרלו, דרך זנים ים-תיכוניים כמו סירה וגרנאש, ועד לזנים מקומיים עתיקים שהמשפחה עמלה לשמר ולהחיות.
אמנות ייצור היין
מה שמייחד את יקב כמיסה הוא הגישה האישית והקפדנית לתהליך ייצור היין. הבציר נעשה באופן ידני, בשעות הבוקר המוקדמות, כדי לשמר את הטריות והארומה של הענבים. במרתף היקב, הממוקם בתוך מבנה אבן עתיק ששוחזר בקפידה, מתבצע תהליך התסיסה וההתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי.
היינן הראשי של היקב, בעל הכשרה מקצועית מהיקבים המובילים בעולם, מאמין בהתערבות מינימלית בתהליך הטבעי. “אנחנו רק מנחים את היין”, הוא נוהג לומר, “הטבע עושה את רוב העבודה”. גישה זו מניבה יינות בעלי אופי ייחודי, המשקפים את הטרואר המיוחד של הגליל, עם עומק, מורכבות וסיומת ארוכה המאפיינת יינות איכות.
חוויה קולינרית שלמה: בשר ויין
יקב כמיסה אינו מסתפק בייצור יין משובח, אלא מציע לאורחיו חוויה קולינרית שלמה. לצד היקב פועלת מסעדה המתמחה בבשרים איכותיים, שרובם מגיעים ממגדלים מקומיים בגליל. השף של המסעדה, שהתמחה במטבחים של ארצות הים התיכון, יצר תפריט המדגיש את הקשר העמוק בין בשר ויין.
המנה המפורסמת ביותר במסעדה היא נתח בקר מיושן בעישון עדין, המוגש לצד רוטב המבוסס על יין אדום מתוצרת היקב, ירקות שורש מקומיים וצמחי תבלין שגדלים בגינת התבלינים של המסעדה. ההמלצה של הסועדים הקבועים היא לא לוותר על צלעות הטלה בתיבול ארומטי, המבושלות בתנור אבן מסורתי ומוגשות עם יין שיראז עשיר ומלא גוף של היקב.
סיורים וטעימות
יקב כמיסה מציע למבקרים מגוון סיורים וטעימות, המותאמים הן למתחילים בעולם היין והן לאנינים מנוסים. הסיור המקיף כולל ביקור בכרמים, הצצה אל מרתף החביות העתיק והסברים מרתקים על תהליך הייצור, החל מבחירת הענבים וכלה בבקבוק הסופי.
טעימות היין מתקיימות במרפסת הצופה אל הכרמים והנוף המרהיב של הגליל, כאשר כל יין מוגש בטמפרטורה האידיאלית ובכוסות המתאימות לאופיו. לצד היינות מוגשות גבינות מקומיות, לחמים שנאפים במקום ושמן זית מהמטעים הסמוכים. המדריכים, שרבים מהם בני המשפחה, משתפים את המבקרים לא רק בידע מקצועי על היין, אלא גם בסיפורים אישיים ובמסורת המשפחתית.
נגיעה אישית
מה שהופך את הביקור ביקב כמיסה לחוויה בלתי נשכחת הוא הנגיעה האישית והאותנטיות שבמקום. בניגוד ליקבים גדולים ומסחריים, ביקב כמיסה אפשר לפגוש את בני המשפחה עצמם, לשמוע את הסיפורים מכלי ראשון ולחוש את האהבה והמסירות המושקעים בכל בקבוק.
אירועי השקת בציר חדש הפכו למסורת מקומית, שבה מתאספים חובבי היין לחגיגה המשלבת מוזיקה, אוכל טוב ויין משובח תחת כיפת השמיים של הגליל. פסטיבלים עונתיים המתקיימים בחצר היקב, כמו פסטיבל הבציר בסתיו או חגיגות האביב, מושכים אליהם מבקרים מכל רחבי הארץ ויוצרים קהילה תוססת של אוהבי בשר ויין.
יקב כמיסה בגליל אינו רק מקום לייצור ושתיית יין, אלא סמל לאהבת האדמה, לחיבור בין מסורת וחדשנות ולתרבות קולינרית עשירה. ביקור ביקב הוא הזדמנות לא רק לטעום יינות משובחים, אלא גם להתחבר לנוף, לאנשים ולרוח המיוחדת של הגליל.