בין אם יש לכם מחשבות אובדניות ובין אם לא, מגיע לכם את כל הסיוע והתמיכה אם אתם מרגישים בדידות נפשית. אחד הדברים החשובים שיש לזכור במקרים אלו, הוא שאין לכם במה להתבייש, ומותר לכם להרגיש את כלל קשת הרגשות, גם אם הם לא הכי נעימים או משמחים. במקרים בהם אתם מתחילים להרגיש כי אתם כבר לא יכולים להתמודד עם המצב לבדכם, זה הזמן להצטרף אל החווה- מקום של צמיחה, אשר יעטפו אתכם במעטפת טיפולית חברתית, כך שלא תרגישו לבד שוב ותמיד תמצאו אוזן קשבת אצל המטפלים והמדריכים המוסמכים של החווה.
בעת קושי, כיצד ניתן לסייע לאדם אחר?
אם לא מדובר בכך, אבל אתם חושדים כי אדם אהוב ויקר נמצא במצוקה נפשית, אתם יכולים להרגיש מגוון של רגשות, בהתאם למצב. שמרו על קור רוח (או לפחות תתנהגו כאילו אתם בצד שלהם) ונסו להחליט איזה סוג של סיוע הם צריכים. העריכו האם הם מהווים איום על עצמם או על אחרים כנקודת התחלה. כדי לנסות להרגיע את אדם הנמצא מולכם בעת משבר, לרשותכם מספר שיטות:
- הישארו מרוכזים. כדי לא להחמיר את המצב, נסו לדבר בשקט ולא להרים את הקול. כמו כן, נסו לא לכעוס או להגיב יתר על המידה כאשר הם עושים משהו.
- אתם יכולים ללמוד על התסמינים הנוכחיים שלהם והצרכים שלהם רק על ידי הקשבה להם.
- שאלו על הדרכים שבהן תוכלו לסייע. אם אתם לא יכולים להיות שם פיזית, ביטוי של אכפתיות ותמיכה יכולים לעזור להם להרגיש פחות לבד, מה שמהווה בסיס עבור טיפול טבעי בדיכאון. בדקו איתם כדי לראות מה אתם יכולים לעשות.
- שקלו לתת להם אלטרנטיבות למצב הקיים. אתם צריכים להיות סבלניים ולתת להם אפשרויות בחירה.
הקדימו תרופה למכה- צרו תוכנית התמודדות בעת משברים נפשיים
השכיחות של הפרעות הנפש עלתה ב-13% בעשור האחרון, על פי ארגון הבריאות העולמי. אחת הדרכים לעזור היא להיות מודעים לסימנים של מצב חירום נפשי והיכן ניתן לקבל סיוע. אם אתם יכולים לשער כי האדם הקרוב לכם עלול לחוות משבר נפשי בעקבות אירוע, כמו למשל, התמודדות עם אובדן, היו מוכנים מראש. הכנת תוכנית לעת משבר נפשי יכולה לעזור לכם להישאר מוכנים למקרה שהבעיה תחמיר ואתם תזהו סימנים כי האדם כבר לא יכול להתמודד באופן עצמאי וזקוק לסיוע מקצועי. במקרה זה צרו קשר עם החווה- מקום של צמיחה, ותוכלו לצאת לדרך של שיקום נפשי.