Parking Blocker – בני נוער מלוד פיתחו מיזם חדשני ליצירת מחסומים לחניות נכים וזכו בארוע הדגל של התכנית ECO-TECH.
השבוע נערך ארוע הגמר של תכנית הדגל “אקו-טק” ECO TECH של עמותת מחשבה טובה, בהובלת המנכ”לית אורנית בן ישר.במסגרת הארוע, נערכה תחרות יזמות עסקית והוצגו מיזמים חדשניים של בני נוער, המבקשים להפוך את העולם למקום טוב יותר ולמצוא פתרונות לבעיות כאובות בחברה הישראלית.
הקבוצה שהגיעה למקום הראשון כוללת ארבעה נערים מישיבת “צביה אלישיב” בלוד, תלמידי הקורס “אקוטק” של המרכז הטכנולוגי של עמותת מחשבה טובה, בשיתוף עיריית לוד. אחרי שנה של עבודה מאומצת, הם הציגו בתחרות מיזם פורץ דרך שפיתחו ומסייע לפתרון בעיה כאובה במיוחד : Parking Blocker . אפליקציה משולבת שומר חניה, שמאפשרת רק לבעלי תו נכה לחנות בחניות שמורות לנכים בבתי חולים, עיריות קניונים ועוד.
אקו-טק הינה תוכנית ייחודית של העצמה והעשרה טכנולוגית לבני נוער, הפועלת לאורך כל השנה, ובמסגרתה נערים ונערות מכל המגזרים והדתות, עוברים הכשרה טכנולוגית משמעותית, המשלבת יזמות כמנוף לרכישת כישורי למידה ופיתוח כישורי חיים, ובמהלכה הם מפתחים ומגבשים מיזמים חדשניים ופורצי דרך, ובונים עבורם תכניות עסקיות בכדי להוצאם לפועל, הלכה למעשה.
כאמור, לארוע הגמר הגיעו קבוצות של בני נוער שלמדו כל השנה בתכנית היוקרתית של עמותת מחשבה טובה ופיתחו מיזמים חדשניים כמו: צמיד שמולבש על התינוק ומתריע על מצבי מצוקה, מעבדה בריאותית אישית בכל בית, מחסומים לחניות נכים, מכשיר למניעת שכחת ילדים ברכב, אפליקציה עם מידע על מסעדות לסובלים מאלרגיות למזון, ברקוד במקרר שיציג תאריך תפוגה, אביזר שמוצמד לבגד ים ויפתח בלון הצלה בעת מצוקה, חומר המזהה סם אונס בשתייה ונמרח בלק, קופסת רפואה אלקטרונית שמזכירה מתי לקחת את התרופה ועוד.
הדס בוקע, מנהלת המרכז הטכנולוגי של עמותת מחשבה טובה בלוד :”אני שמחה ומתרגשת לבשר שזכינו במקום הראשון מבין כל קבוצות היזמים. בתחרות השתתפו מעל 20 מיזמים מכל הארץ מתוכם 4 מיזמים של בני נוער מהעיר לוד, מבתי הספר – תיכון עתיד עמנואל, ישיבת צביה אלישיב, תיכון אורט ערבי להנדסה ומדעים ואולפנת צביה. המרכז בלוד מייצג בגאווה את ארץ ישראל היפה והטובה. מיטב הנוער, מכל המגזרים והדתות : ערבים ,יהודים, דתיים, חילונים ובני העדה האתיופית. הנערים במהלך התחרות, המיזמים נשפטו במספר שלבים: הגשת תיק פרוייקט על המיזם, יריד מיזמים בו הנערים הציגו אב טיפוס עובד בפני אנשי עסקים, מנהלים בכירים בהייטק ובאקדמיה ואת המיזמים בשפות שונות – עברית, ערבית ואנגלית. לאחר מכן הנערים ביצעו פרזנטציות מקצועיות בפני שופטים בכירים מהמגזר העסקי והטכנולוגי ואנשי חינוך . אני גאה בנערים ובנערות המוכשרים ומבקשת להודות לשותפים שמלווים אותנו לאורך כל הדרך הארוכה: מחנכי התלמידים בבתי הספר והמנהלים, שחשוב להם שהילדים יתמידו בפעילות אחה”צ, לשלום עזרן, מנהל אגף חינוך, חגית קווה שני, מנהלת יחידת הנוער, אמיליה קודיש מנהלת הספריה, יוסי הרוש מ”מ ראש העיר, יעל רוזנטל וראש העיר עו”ד יאיר רביבו, שדוחפים את התלמידים להצלחה, ללמידה, למצוינות ולהגשמה עצמית”
הנערים התרגשו מאד מהמעמד ומזכייתם במקום הראשון, והרגישו מלאי סיפוק וגאווה, אחרי שנה של אתגר ועבודה מאומצת.
אביב מלקו: ” בחרתי במיזם זה כי רציתי לעשות שינוי ולעורר מודעות שגם אנשים בעלי מוגבלויות כמונו והם לא צריכים להרגיש נחותים. ראיתי אדם בעל מוגבלות רוצה לחנות את הרכב שלו בקניון ולא היה יכול לחנות בגלל שאדם ללא תו נכה חנה במקומו , ולכן חשבתי איך אני יכול לעזור להם ומשם נולד הרעיון על חנייה.
עברנו שנה מלאת חוויות לימודיות ,גיבוש קבוצתי ,פיתוח ,לימוד ומחוייבות כלפי המטרה, אוזן קשבת, העלאת רעיונות וחשיבה לטווח ארוך. גליתי על עצמי שיש בי התמדה, חשיבה יצירתית, יכולת להקשיב לכל אדם כי מכל אחד אפשר ללמוד משהו אחר, והתחברות חברתית לאנשים שונים. הזכייה הייתה מאוד מרגשת, זהו רגע שלא ישכח לארבעתנו לכל החיים והמשמעות שאנחנו יכולים לעזור מבחינה חברתית בשבילי היא אושר. אני רוצה להודות לכל צוות מחשבה טובה , להדס מנהלת המרכז הטכנולוגי ולברקת המדריכה, שליוו אותנו בכל התהליך המטורף הזה ולקבוצות שהיו עם רעיונות מרשימים. מאחל שתמשיכו ליצור ולשפר את העולם כדי שיהיה טוב יותר. החלום שלי שהמיזם יצליח ויבטיח שיווין בין אנשים, אחדות ואהבה”
השופטים התרשמו מאד מהבחירה שלהם לעסוק בנושא חברתי כה חשוב , שבמהותו דורש לחנך את החברה מחדש והם מצאו למעשה פתרון טכנולוגי שיסייע למיגור התופעה.
האירוע החגיגי התקיים במכללת עזריאלי בירושלים, בהשתתפות צוות שופטים מרשים שכלל אנשי חינוך וטכנולוגיה מהשורה הראשונה במגזר העסקי והאקדמי.