מאפיית אנג’ל בלוד, הגדולה ביותר בארץ, החלה לצרוך השבוע גז טבעי במקום גפ”מ. זאת, לאחר שקיבלה אישור הגזה מרשות הגז הטבעי שבמשרד האנרגיה והתשתיות, בהמשך למדיניות המשרד לחבר מפעלים וצרכנים גדולים לרשת החלוקה של הגז הטבעי על מנת להפחית את השימוש בדלקים מזהמים בתעשייה.
קו החלוקה שמגיע למאפייה יוצא מאזור מפעל “נשר מלט”, כאשר אורכו עומד על כ-8 ק”מ והוא עובר בסמוך ללוד בצידה המזרחי של העיר. צריכת המאפייה תעמוד בשלב הראשון על 600 קו”ב לשעה.
חיבור המפעל לרשת החלוקה התאפשר הודות לתכנית ההאצה לפרישת רשת החלוקה של רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והתשתיות, תכנית במסגרתה נותן המשרד קדם מימון לחברות החלוקה עבור פרישת מקטעים וחיבור צרכנים לרשת. משרד האנרגיה והתשתיות מעודד מעבר לשימוש בגז טבעי בתעשייה כמקור אנרגיה עיקרי, כחלק מיעדי משק האנרגיה לשנת 2030. הגז הטבעי מעניק יתרונות רבים לצרכן ולמשק, ביניהם הוזלת עלויות ייצור החשמל וכן הפחתת זיהום האוויר ופליטת גזי החממה.
לדברי יוסי אל-עזרא, מנהל אגף אסדרה ברשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והתשתיות ההתחברות של מאפיית אנג’ל בלוד לרשת חלוקת הגז הטבעי התאפשרה באמצעות סיוע במימון של רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והתשתיות ובאמצעות חברת סופר אנג’י שפעלה לחיבור המאפייה. “הכניסה לעיר לוד תאפשר לצרכנים נוספים בעיר להתחבר לרשת חלוקת הגז הטבעי. החיבור לגז טבעי מאפשר חיסכון בתשומות אנרגיה והתייעלות באנרגיה בכדי להפחית את הפלטות המזהמות באזור וליהנות מאוויר נקי יותר”, כך לדברי אל-עזרא.