האם כדאי להמשיך ללימודי תואר שני מיד לאחר סיום לימודי התואר הראשון? האם עדיף לכם לעבוד ולצבור ניסיון מעשי ורק אז להירשם ללימודים מתקדמים לתואר שני? אילו מסלולים מומלצים כיום ללימודי תואר שני?
ישראל נחשבת למדינה שיש בה אחוז גבוה מאוד של בעלי השכלה גבוהה, לכן ברבות השנים התואר הראשון איבד מיוקרתו, לפחות בחלק ניכר מהמקצועות, ולא מעט מעסיקים דורשים כיום מהמועמדים להציג תואר שני כתנאי קבלה לעבודה.
תואר שני שווה הרבה כסף
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת מדי שנה את הבדלי השכר על פי מדד ההשכלה. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2018 מתגלה כי ההכנסה החציונית של בעלי תואר ראשון גבוהה ב-47% לעומת ההכנסה החציונית של בוגרי 12 שנות לימוד. עם זאת, כאשר בודקים את ההכנסה החציונית של בעלי תואר שני מגלים כי הם מקבלים שכר גבוה פי 2 מבוגרי 12 שנות לימוד, לכן התואר השני היוקרתי מבטיחה הכנסה גבוהה בהרבה.
חשוב לזכור כי בוגרי תואר שני נמצאים מראש בנקודת פתיחה טובה יותר בהשוואה לבוגרי 12 שנות לימודי ולבוגרי תואר ראשון מאחר והם משכילים ולרוב מגיעים ממעמד סוציו אקונומי גבוה יותר. בנוסף, ישנם מקצועות בהם הדרישה המינימלית לעבודה היא תואר שני, לדוגמה פסיכולוגיה, ייעוץ ארגוני ורפואה. גם בתחום הניהול יש לתואר השני יתרונות רבים, ובאופן כללי התואר השני מעשיר את הידע, מעניק כלים מתקדמים יותר, חושף את הסטודנט לתכנים מעמיקים ומקיפים יותר ומאפשר לבוגרים לפתח נטוורקינג ולמצוא עבודה טובה ומתגמלת יותר.
מסלולי תואר שני הנחשבים למשתלמים במיוחד
לימודי תואר שני הנחשבים למומלצים ביותר כיום בהתאם לדרישות המעסיקים ומאפייני שוק העבודה הם:
- תואר שני במשפטים – תואר שני במשפטים (M) נחשב לתואר יוקרתי ומבוקש מאוד, אפשר לבחור מסלול עם או ללא תזה. התוכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון במשפטים ומעניקה ידע משפטי רחב ועדכני.
- תואר שני בפסיכולוגיה – תואר שני (A) בפסיכולוגיה קלינית מעניק לסטודנטים כלים טיפוליים מתקדמים, ידע ומיומנות קלינית והשכלה רחבה ומעמיקה בתחום הפסיכולוגיה. מדובר בתואר מבוקש מאוד ולא פשוט שתנאי הקבלה אליו כוללים גם המלצות מחברי סגל והתנסות בטיפול בפגועי נפש ועל כן לא פשוט להתקבל אליו. יש אפשרות לבחור גם תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט, זהו תחום לימודים חדש, מבוקש וייחודי מסוגו בישראל.
- תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני – תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני מבטיח עבודה בשפע, במסגרת הלימודים רוכשים ידע והבנה במגוון רחב של תחומים כמו הנחיית קבוצות, אימון ניהול, ייעוץ פנים ארגוני ועוד.
- תואר שני בכלכלה יישומית – לימודי המשך בכלכלה המקנים ידע מעמיק, פרקטי ורלוונטי לניתוח כלכלי בתחומי הכלכלה השונים.
- תואר שני במנהל עסקים – תואר שני יוקרתי מאוד המעניק ארגז כלים שימושי לתחום הניהול העסקי.
- תואר שני בלימודי משפחה – תוכנית מתקדמת ללימודים אקדמיים המקנה מומחיות בסוגיות של המשפחה והכשרה יישומית במתן ייעוץ למשפחות.
- תואר שני בייעוץ חינוכי – תואר יוקרתי ומבוקש להכשרת יועצים חינוכיים במערכת החינוך על כל רבדיה.
- תואר שני בעיצוב חדשנות ויזמות – בוגרי לימודי תואר שני בעיצוב חדשנות ויזמות משתלבים בתפקידי מפתח בתחום היזמות והעסקים בארץ ובעולם.
כאמור, אלו רק מקצת ההתמחויות והנישות בהן ניתן להתמחות במסגרת התואר השני. אם אתם מתעניינים לגבי לימודי המשך מעין אלו,מומלץ ראשית כל לברר ולהבין מה הנושא שבו תרצו להתמחות ואז לחפש את התואר השני שעונה על כך בהתאם ומשתלב עם שגרת חייכם בצורה הטובה ביותר.