פסילת רישיון מהווה את אחת הפעולות הקיצוניות ביותר שמוטלות על אדם ומטרתה היא למנוע את עלייתו על הכביש עם כלי רכב כלשהו. במדינת ישראל ישנן מספר רשויות שיכולות לפסול רישיון נהיגה ומאחר ומדובר בפעולה מאוד קיצונית, גם הענישה כלפי מי שבכל זאת נוהג בזמן הפסילה הינה קשה ביותר. נתפסתם על נהיגה בפסילה? להלן מידע מועיל שיעזור לכם.
נהיגה בפסילה – למה הכוונה?
החוק מגדיר נהיגה בפסילה כשימוש של אדם בכלי רכב בזמן שרישיונו נפסל. בהמשך תבינו כי ישנם חלקים אפורים בהגדרה זו, מה שעשוי לבוא לטובת האדם שמואשם בביצוע העבירה. אך לפני כן, חשוב כי תדעו לאילו רשויות בישראל ישנה את הסמכות לפסול רישיון נהיגה:
- בית המשפט – בין אם מדובר בשיפוט מהיר לאחר תאונה או בשל התנהלות אחרת (נהיגה בשכרות, נהיגה במהירות מופרזת קיצונית ועוד).
- קצין משטרה – רשאי לפסול רישיון בו במקום עבור עבירות חמורות (שלילה מנהלית). סוג זה של שלילה נועד למנוע נהיגה ברכב עד להתנהלות המשפט והכרעה בעניין.
- משרד הרישוי – פסילת רישיון נהיגה על ידי משרד הרישוי עשויה להיות קשורה לצבירת נקודות על ידי הנהג או פסילת רישיון על ידי וועדה בגין מצבו הרפואית של מחזיק הרישיון.
בכל המקרים, פסילת הרישיון הינה מיידית, כלומר, מהרגע בו מחזיק הרישיון מקבל את ההודעה על כך. לעניין זה יש חשיבות גדולה, בה ניגע בהמשך.
מה ההשלכות של נהיגה בזמן פסילת רישיון?
העונש המקסימאלי ששופט יכול להטיל על אדם בגין נהיגה בפסילה הוא 3 שנות מאסר בפועל! בנוסף, חשוב מאוד לדעת כי נהיגה בזמן פסילת רישיון אינה מכוסה מבחינה ביטוחית כך שבכל מקרה של תאונה, לא יכוסה הנזק, מה שעשוי להיות בעל השלכות כלכליות ארוכות טווח לא רק על הנהג, אלא גם על בני משפחתו ללא עוול בכפם.
מואשמים בנהיגה בפסילה? זה מה שתוכלו לעשות
אם הואשמתם בנהיגה בפסילה, חשוב מאוד כי תפנו אל עורך דין תעבורה בהקדם. מדוע? מאחר ובמקרים רבים ניתן להפחית את הענישה בצורה משמעותית ולעיתים אף להפוך את הקערה על פיה ולבטל את כתב האישום של המדינה. עורך הדין יכול לפעול במספר מישורים בהיבט זה:
- מתי הנהג קיבל את ההודעה? – כאמור, פסילת הרישיון הינה מיידית מרגע יידוע הנהג על כך. אלא שלא תמיד הדבר ברור ומוחלט. למשל, היו מקרים בהם אדם טען באמצעות עורך דינו שאינו הבין את דבריו של השופט לחלוטין מכל מיני סיבות (שפה, מצב נפשי וכו’). במקרים אחרים ניתן לטעון כי הודעת משרד הרישוי לא התקבלה ולכן לא התרחשה נהיגה בפסילה.
- מי הנהג? – על מנת להאשים אדם בנהיגה בפסילה יש להוכיח שאכן פסול הרישיון הוא זה שנהג ברכב. עורך דין מיומן בודק את כל הנתונים והראיות ועשוי לגרום לפסילת האישום במידה והוא מעלה ספק אצל השופט לגבי מי האדם שנהג ברכב.
- נסיבות מקלות – שופט יכול להטיל עונש מקסימאלי של 3 שנות מאסר על נהיגה בזמן פסילת רישיון, אך ניתן להפחית את הענישה במידה ועולים טיעונים משכנעים מצד עורך הדין, כגון נסיבות מיוחדות, מצב כלכלי, מצב רפואי או נפשי, תלות ברכב לצרכי פרנסה ועוד.
הינכם מואשמים בנהיגה בפסילה?פנו עוד היום אל משרד עורך דין תעבורה ניר שלום לשם קבלת ליווי מקצועי שיכול להקל משמעותית ברמת הענישה שתקבלו ואף לבטלה לחלוטין. מצפים לשיחתכם.
מאמר זה נכתב על ידי ניר שלום, לעורך דין ניר שלום יש ניסיון של למעלה מעשור בתביעות תעבורה, דיני תעבורה ובנוסף תעודת חוקר תאונות דרכים מה שמביא להכרעות רבות אל מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
מעוניינים לשמוע עוד? צרו קשר עוד היום 077-9976882