Site icon מקומונט לוד

סוגיות חשובות שצריך לשקול לפני סגירת תיק מס הכנסה

בעולם העבודה שלנו, כמו שהוא נראה היום, אנחנו למעשה כל הזמן עומדים בפני שינוי. אנחנו יודעים כי אם בעבר, ההורים שלנו עבדו בעבודה אחת רוב השנים ובדרך כלל היו שכירים, הרי שהיום אנחנו חיים בעולם שונה לחלוטין. אנחנו חיים בעולם בו אנחנו כל הזמן עורכים שינויים. אנחנו בוחרים יום אחד לעבוד בתור פרילנס, יום אחד אנחנו בוחרים להקים עסק עצמאי, יום אחר אנחנו אולי מקבלים הצעה מפתה מחברה המעוניינת לשכור את השירותים שלנו במשרה מלאה. כיוון שכך, הרי שאתם צריכים להישאר עם היד על הדופק. יכול להיות כי השינויים הללו ידרשו מכם לערוך שינויים בסטטוס שלכם מול הרשויות השונות. רשות המיסים ואחרות. במאמר הבא אנחנו רוצים לעשות סדר למי שרוצה לסגור את התיק שלו במס הכנסה. אנחנו רוצים לדבר על הפרטים אותם חשוב להכיר כדי שהשינויים לא יפגעו בכם במישור הבירוקרטי והפיננסי. כל מה שאתם צריכים לשמוע, נמצא ממש כאן.

צילום: Kelly Sikkema on Unsplash

כמה מילים על התיק במס הכנסה

מדינת ישראל כמו מדינות מערביות נוספות, קבעה בחוק כי על כל אזרח לשלם מיסים למדינה. בקצרה, מדובר על הדרך של המדינה לספק תשתיות חשובות לאזרחים רבים. בין אם זה חשמל, כבישים תקינים וכן הלאה. גובה המס אותו כל אזרח נדרש לשלם, זו נגזרת של רמת ההכנסה שלו. בישראל במיוחד, מי שמרוויח יותר, משלם יותר מיסים. אלא שעל מנת שהמדינה תוכל לקבוע כמה מס כל אזרח נדרש לשלם, היא צריכה לבצע סוג של מעקב אחרי ההכנסות של כל אזרח. במידה ומדובר על עצמאים, אין בעיה. כיוון שהמשכורת קבועה בכל חודש ולמס הכנסה קל לעקוב אחרי ההכנסות ולקבוע כמה אותו שכיר נדרש לשלם. עצמאים חיים בעולם מורכב יותר. כל עצמאי יודע כי ההכנסות משתנות מחודש לחודש וכי לא תמיד אנחנו מקבלים את המשכורת על העבודה בחודש בו ביצענו את אותה העבודה. לכן, רשות המיסים נוקטת בגישה לפיה, על כל עצמאי להוציא דוח שנתי מסודר, בו מפורטות ההכנסות של העסק ולשלם את החוב למס הכנסה, בהתאם לכמות ההכנסות שלו בשנה החולפת. במידה וההכנסות שלו גבוהות, הוא יכול לשלם מקדמות למס הכנסה אשר חלקן יוחזרו אליו במידה ובסוף השנה יתברר כי יש פער בין שיעור המס אותו הוא נדרש לשלם לכתחילה ובין הכסף אותו שילם בפועל. אם יש לכם תיק במס הכנסה, יכול להיות כי לפי ההגדרות אצל פקיד השומה אתם נדרשים לשלם סכום מסוים עבור מקדמות או אפילו שנה בה לא הגשתם דוח שנתי. לכן, אם אתם בוחרים לסגור את התיק, עליכם לעבור על הפרטים כדי להיות בטוחים כי לא נשארו קצוות פתוחים וכי אין כסף אותו אתם נדרשים לשלם הלכה למעשה.

אז מה צריך לעשות אם רוצים לסגור תיק

על פניו סגירת תיק במס הכנסה היא פעולה בירוקרטית פשוטה. אלא, שרבים פשוט חוששים לבצע את הפעולה הבירוקרטית האמורה, מה שמשאיר אותנו בתחושה כי מדובר על משהו מסובך וכזה שלא שווה להתעסק איתו. לכן אנחנו כאן, כדי להסביר לכם בקצרה מה אתם צריכים לעשות וכדי להסיר את החששות שלכם. קודם כל, אתם נדרשים לדווח, עד חמישה עשר יום מסיום הפעילות העסקית האחרונה שלכם כי אתם מפסיקים את הפעילות העסקית בתיק. את הדיווח אתם עושים מול רשות המיסים. היום אפשר לעשות זאת גם באינטרנט. חשוב לשים לב כמובן כי הדיווח הוא חמישה עשר יום מהחתימה על החשבונית האחרונה. בהמשך, תתבקשו לחתום על טופס 18, אשר מודיע למע”מ במידה ואתם עוסק מורשה, כי אתם מבקשים לסגור את התיק. מול מס הכנסה תתדרשו לחתום על טופס 2550. אשר גם בו אתם למעשה מצהירים כי אתם חדלים מפעילות עסקית.

כמובן, אם יש לכם חובות וכיוצא באלו, עליכם לשלם אותם. אם לא, תדרשו לשלם אותם בהמשך עם ריבית והצמדה, מה שעלול להיות בהחלט לא נעים במיוחד.

האם כדאי לבקש עזרה?

כמו שאתם רואים, בפרוצדורת סגירת תיק במס הכנסה הרבה פעמים קשה לנו לגשת לפעולות הדורשות מאיתנו לעסוק בהרבה בירוקרטיה. מה גם שיכול להיות כי יש לעסק שלכם מאפיינים מיוחדים הדורשים התייחסות. לכן, הרבה פעמים שווה לקחת עזרה מקצועית רק כדי להיות בטוחים כי אתם עושים את הדברים נכון וכי אתם לא שוכחים אף פרט והזכויות שלכם נשמרות במלואן לאורך כל הדרך.