Site icon מקומונט לוד

סחרחורת בהיריון – אבחנות וטיפול

נשים רבות מספרות כי הן מעולם לא סבלו מסחרחורות קבועות עד תחילת ההיריון שלהן. סחרחורת הנגרמת כתוצאה מהיריון היא שכיחה יחסית ויכולה לקרות בכל שלבי ההיריון; בשליש הראשון – בזמן שגוף מסתגל לכל השינויים שעוברים עליו עקב היווצרות של חיים חדשים בתוכו, בשליש השני – גלל שינויי רמת הסוכר בדם ולחץ על כלי הדם, ובשליש השלישי – עקב כובד וקושי להתנהל המביא לעייפות ובגלל לחץ על הרחם.

סחרחורת היריון יכולה להיווצר ממגוון סיבות, כמו למשל כאשר יש ירידה של רמת הסוכר בדם, חוסר בויטמינים וברזל, שינוי תנוחה מהיר ופתאומי ועוד.

ישנן כאלו שהסחרחורת מפסיקה להן במהלך ההיריון או לאחר הלידה, אך עם זאת ישנן כאלה ש”זוכות” לקבל אותה כמלווה צמודה גם לאחר ההיריון. בנוסף, נשים הסובלות מאנמיה ככל הנראה יהיו רגישות יותר לסחרחורות הקשורות להיריון ויתקשו להיפטר מהן לאחריו.

סוגי סחרחורת היריון

ישנם שני סוגי סחרחורת היכולים להתפתח במהלך היריון, וחשוב לשים לב להבדלים ביניהן באמצעות רגישות לתסמינים שהן גורמות:

צילום: pexels
איך מתמודדים עם סחרחורת היריון?

ברגע האמת, כאשר חווים סחרחורת, חשוב מאוד לשים לב לסוג הסחרחורת שחווים ובעקבות זאת להתנהל באופן הבא:

בטווח הארוך, כדי למנוע או למזער את הסחרחורות, כדאי לנהוג באופן הבא:

ההתמודדות במהלך ההיריון

כאשר מזהים במהלך ההיריון שמתחילות סחרחורות, חשוב מאוד לשים לב אליהן ולתת להן את המקום הראוי, קודם כל באמצעות זיהוי סוג הסחרחורת ולאחר מכן לטפל בה באופנים שהזכרנו לעיל.

מכיוון שמדובר בקושי רפואי יחסית קטן, יש נטייה להתעלם מהסחרחורות וממה שהן מאותתות לגוף- שהוא לא מאוזן, שהוא חווה עומס או חוסרים במקומות מסוימים, ולכן בטווח הארוך הן עלולות להחמיר ולהזיק באופן משמעותי יותר.