כשאתם מתכננים יום כיף לעובדים, אתם צריכים לדעת מה הם אוהבים, יכולים ורוצים לעשות בכיף. לא כל דבר ש”יעזור לחברה” זה גם מה שיגרום להנאה ולהתחברות, ואם המטרה היא (סביר להניח) לעזור להם ללמוד לשתף פעולה, להתחבר ולהתגבר על כעסים ומתחים תוך משרדיים – אתם צריכים לבנות יום כיף מהנה, מסעיר ומלא אקשן.
התמונה והמאמר באדיבות https://www.outmind.co.il/employees-fun-days :OUTMIND
אם תציעו לעובדים שלכם סדנה ניהולית למשל, על תקן של יום כיף, הם אולי יצאו מעושרים עם ידע חדש שנוגע לעבודתם, אבל הם לא יצאו מאושרים, הם לא יפרקו מטענים ולא ישחררו תסכולים. לעומת זאת אם תיקחו אותם לצפון, תושיבו אותם בג’יפים, תשייטו איתם תחת מפל, תריצו אותם במשחקי אקשן תחרותיים ותיקחו אותם לסיור טעימות של יין – הם ישתפו פועלה וייקחו איתם את ההנאה והכיף האלה הלאה, לעוד הרבה זמן לאחר מכן.
ההבדל בין צוותים קטנים וצוותים גדולים
אם אתם בונים יום כיף לעובדים, ואתם עומדים לשלוח צוות של כעשרה אנשים, אתם צריכים לחשוב ביחד עם המפעילים של יום הכיף על רעיונות שמתאימים לצוותים מצומצמים יותר. לרוב, הפעילות תהיה מזווית אחרת. אם בימי כיף של חברות גדולות הדגש הוא בין היתר לקרב בין כולם ולהפיק היכרות ראשונית וטובה בין אנשים שעובדים תחת קורת גג אחת אבל לא מכירים אלה את אלה כלל – בצוותים קטנים אנשים מכירים היטב אלה את אלה.
וכשאנחנו אומרים היטב, אנחנו מתכוונים לכך שלעיתים קרובות צוותים מצומצמים הם כמו משפחה, על כל מה שטוב במשפחה וגם על כל מה שרע. למשל, הם מכירים אחד את השני היכרות אינטימית, את בני הזוג, את הילדים, לפעמים אפילו את ההורים של העובדים האחרים. לפעמים יש ביניהם מתחים עתיקים ויריבות שהם עצמם כבר לא זוכרים מה מקורה, הם רק יודעים שהם “לא סובלים את הבנאדם”. ההבדל בין צוות קטן לגדול, הוא שצוות קטן לא יכול להרשות לעצמו אי שיתוף פעולה בין אנשי הצוות, כי אין מספיק אנשים שיגבו את הפער שנותר בין שני אנשים שמסוכסכים.
מי שמשלם את המחיר על חוסר שיתוף הפעולה הוא הלקוח, ואחריו הוא בעל החברה, שהפסיד לקוח או הפסיד עסקה (ברוב המקרים, את שניהם). בימי כיף של צוותים מצומצמים הרבה יותר קל להתאים את אופי הכיף למספר המשתתפים, לגיל שלהם ואפילו לתחומי העניין שלהם – ובהתאם לתפור חבילת אקשן מותאמת להם.
ההתאמה אגב, היא תשעים אחוז מהצלחה של יום כיף: אם תיקח לצורך הדוגמא הספציפית צוות של מהנדסים חכמים שאינם בכושר ספורטיבי, ותעסיק אותם במשחק חשיבה מתחת לרמה שלהם הם ישתעממו וירצו לחזור הביתה. אם תפעיל אותם בפעילות שדורשת כושר גופני אתה פשוט תגרום להם לשבת בצד ולחכות שכל הסבל הזה ייגמר. לעומת זאת אם תיקח חבר’ה צעירים מאד ותושיב אותם שעות בפעילות של תוכן בלבד, הם ישתעממו ויצברו הרבה אנרגיה שלא פורקה.
משחקים או תענוגות קולינריים?
גם תשובה לשאלה חשובה זו תלויה בהרכב המשתתפים ביום הכיף, מה המטרה המרכזית שבגללה נערך יום הכיף, הגילאים וכן הלאה. רעיונות ליום כיף יש המון, וכולם טובים ובעלי ערך מוסף של התלכדות, למידה ושבירת דיסטנס עם שכבת המנהלים. לצוותים קטנים יותר אפשר להפיק חוויות אנינות ומהנות. למשל – סיור טעימות בגליל המהמם:
מתחילים את היום בארוחת בוקר גלילית, ממשיכים אל נקודת תצפית יפהפייה בשם “התצפית האלוהית”, משם נוסעים לסיור ביקב ציורי מקומי, כמובן לא מוותרים על סיבוב טעימות יין, יוצאים לטיול ג’יפים וקופצים למבצר המונפורט או לאחוזת געתון. לאחר כל האקשן מורידים הילוך, עוצרים במפעל של עיצוב וייצור פריטי זכוכית בעבודת יד וזוכים לסדנה מאת האמן דני קלדרון בסדנה שלו. לאחר מכן ממשיכים אל קיבוץ שמרת סועדים ארוחת צהריים בחיק הטבע.