Site icon מקומונט לוד

רשלנות רפואית בהריון – פגיעה בילוד בעת לידה

תהליך הלידה הינו מורכב ומתחיל, בעצם, כאשר היולדת מגיעה לבית החולים לאחר שחשה בצירי הלידה או כאשר הרופאים מחליטים שהגיע הזמן ליילד אותה. מבחינים במספר סוגי לידות כאשר הנפוצה ביותר היא הלידה הטבעית. אבל יש גם לידות המתבצעות בניתוח קיסרי, וזאת, כאשר יש סכנה לחיי העובר או כאשר היולדת מבקשת זאת מלכתחילה. יש לידות עם אפידורל שהינו חומר משכך כאבים ומרדים המקל על היולדת. מרבית הלידות מסתיימות בשלום וללא בעיות, אבל, ניתן למצוא מקרים בהם נפגע הילוד  בעת הלידה. חלק מהם נוצרים עקב רשלנות רפואית של מיילדת או רופא.

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית מוגדרת בחוק כטיפול רפואי שמתבצע תוך כדי סטייה מרמת הזהירות הסבירה של הגורם המטפל. היא יכולה להיגרם בשל טעות או חוסר תשומת לב. הנפגע אינו חייב להוכיח כי הגורם המטפל פגע בו  במתכוון מאחר, ולעיתים, הוא עצמו אינו מודע לכך. התביעה מוגשת אל  מול  המוסד הרפואי או   הגורם הרפואי שגרם לנזק. חלק מהמקרים  החמורים המתועדים הם בגין הריון ו/או לידה. תקופת ההיריון רגישה ומאופיינת בשינויים פיזיולוגיים והורמונאליים ונשים רבות אשר אינן מטופלות היטב בתקופה זאת עלולות לאבד את העובר או גרוע מכך. הלידה היא המצב הרגיש הנפוץ הנוסף בו עלולות לקרות תקלות.

צילום: Pixabay

סיבוכי לידה אפשריים

סיבוכי לידה הגורמים לפגיעה בילוד עלולים להיות שונים. חלקם עוד טרם התחלת הלידה ובעת שהיולדת מגיעה לבית החולים, חלקם בעת הלידה עצמה, והנוספים מיד כאשר הילוד יוצא לחלל האוויר. בעת הצירים יש צורך לנטר את הדופק העוברי ולהקשיב רוב קשב למוניטור המחובר לליבו כדי לאבחן מצבו. כך, ניתן לזהות בזמן אמת מצוקה אפשרית ולהתחיל לפעול. איחור בטיפול עלול לגרום לפגיעה בו. מקרה נפוץ אחר הוא בו חבל הטבור נכרך סביב ראש הילוד לאחר שהוא יוצא מתעלת הלידה. במקרה כזה, יש לשחררו במהירות על מנת למנוע מצוקה נשימתית שעלולה לפגוע במוח העובר או בזרימת הדם לאברים חיוניים אחרים דוגמת הלב. פעולה אחרת שיש לעשות היא לדאוג שכל השליה הוצאה בשלמותה. שאריות ממנה עלולות לפגוע בבריאות היולדת.

לידות מורכבות

לידות מורכבות הן כאלו האורכות זמן רב מהרגיל ומתגלים סיבוכים שונים במהלכן. במקרים כאלו, אין די במיילדת אחת אלא יש צורך בנוכחות רופא אחד נוסף לפחות על מנת שינתנו פתרונות מהירים למניעת פגיעה בילוד או באימו. במידה ואירעה פגיעה באחד המקרים הללו, אזי לנפגעת יש זכות להגיש תביעה על רשלנות רפואית. מומלץ לערב עורך דין רשלנות רפואית בהריון מיד כאשר מתברר שיש נזק חמור. כבר בשלבים הראשונים הוא יכול לנהל את  המקרה ולהסביר לנפגע או לבני משפחתו איך להתנהל. הוא ייעץ לשמור את כל המסמכים הרפואיים הקשורים בלידה עצמה ואחרים נוספים הקשורים בבדיקות במהלכה אחריה.

טיפול עו”ד מקצועי

כל תביעה כזאת מועברת לטיפול חברת הביטוח המבטחת את הצוותים הרפואיים ו/או המוסד הרפואי. עו”ד ייעץ שלא להגיב או לשוחח עם  נציגי חברת הביטוח הוא.  ינהל משא ומתן לפני הגשת תביעה כדי למצות את ההליכים לפני הגשת תביעה. במידה והצד השני אינו מגיב לדרישות או  מנסה להקטין את  אחריות לקוחו לנזק, הוא יגיש תביעה משפטית. במקרה כזה, ישתמש עורך דין רשלנות רפואית בהריון בכל  הידע והניסיון שלו כדי להצליח בתביעה. הוא יטען טענותיו, יציג תקדימים משפטיים, יציג מסמכים רלוונטיים, וכדומה. כל סכום כסף שיושג יפצה את הנפגעים ויאפשר חיים איכותיים עתידיים סבירים לילוד הפגוע.