מניתוח של עמותת אור ירוק המבוסס על נתוני הלמ”ס. 1.26 ילדים נפגעים בתאונות דרכים בעיר לוד לכל אלף ילדים בחודשים יוני-אוגוסט בממוצע של חמש שנים (2011-2015). חדרה וחיפה הם הערים המסוכנות לילדים ואילו לוד ניצבת כאמור במקום ה-17 עם 26 ילדים שנפצעו בשנים 2011-2015.
תלמידי התיכון וחטיבות הביניים יצאו ב-20 ביוני לחופש הגדול ועשרה ימים לאחר מכן יפשטו כמיליון וחצי תלמידי היסודי את חולצת בית הספר. חודשי הקיץ מזמנים לילדים סכנות רבות, במיוחד בכבישים מאחר והם אינם נמצאים במסגרת אשר מגוננת עליהם. חלקם של הילדים מסתובב ברחובות ללא מעש וכך ניתן לראות כי בחודשי הקיץ ישנה עליה בהיפגעות ילדים ע”י תאונות דרכים.
לקראת חופשת הקיץ בה הילדים שוהים בחוץ שעות רבות יותר מפרסמת עמותת אור ירוק ניתוח המבוסס על נתוני הלמ”ס של הסכנה לילדים בערים השונות בישראל.על פי הנתונים 1.26 ילדים נפגעים של תאונות דרכים בעיר לוד לכל אלף ילדים בחודשים יוני-אוגוסט בממוצע של חמש שנים (2011-2015).
על פי הנתונים חדרה היא העיר שבה נפגעים הכי הרבה ילדים (0-14) בתאונות דרכים בחודשי הקיץ ובה 2.89 ילדים נפגעים בתאונות דרכים בעיר לכל אלף ילדים בחודשים יוני-אוגוסט בממוצע של חמש שנים (2011-2015).
מניתוח הנתונים עולה כי אחרי חדרה נמצאת חיפה שנפגעים בה 2.09 ילדים בתאונות דרכים לכל אלף ילדים בתאונות דרכים בחודשי הקיץ בממוצע בחמש שנים. בת ים ניצבת במקום השלישי המסוכן לילדים בקיץ, כאשר 2.07 ילדים נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף ילדים.
העיר לוד ניצבת כאמור במקום ה-17 עם 1.26 ילדים שנפגעים מתוך כל אלף ילדים ו-26 ילדים שנפצעו בשנים 2011-2015.
שמואל אבואב מנכ”ל עמותת אור ירוק: “ראשי הערים חייבים לרכז מאמץ כדי לצמצם את מספר הילדים שנפגעים בכל השנה בתאונות דרכים ובמיוחד בחופש הגדול שמביא עימו סכנות גדולות. חייבים להתקין פסי האטה בסביבת ריכוז גבוהה של ילדים כמו פארקים, גינות ומתנסי”ם ובמקביל להגביר את המודעות לסכנות שהכביש מציב גם באמצעות הקייטנות ופעילות עירונית נוספות. אני קורא לראשי הערים לשלב ידיים עם המשטרה המקומית ולפעול על מנת שכל הילדים יעברו את החופש בשלום ויתחילו את שנת הלימודים הבאה בריאים ושלמים”.