חברים בגרעין התורני בלוד גייסו כ-180,000 שקל למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של “עזר מציון” במסגרת מיזם “קהילות מצילות חיים”. בעקבות זאת הוקם ב”עזר מציון” מאגר על שם תושבי העיר. בזכות המאגר בוצעו שלוש השתלות מח עצם מצילות חיים, האחרונה לגבר בן 50 שחלה בסרטן
בזכות חברי הגרעין התורני בלוד: גבר בן 50, שחלה בסרטן, זכה בשבוע שעבר לסיכוי לחיים לאחר שקיבל תרומת מח עצם. האיש, שחלה בסרטן מסוג other malignancy, עבר טיפולים רפואיים קשים אך רופאיו קבעו כי רק תרומת מח עצם תוכל להציל את חייו. הרופאים חיפשו עבורו תורם מתאים, ומצאו במאגר הלאומי לתורמי מח עצם של “עזר מציון” את חייל צה”ל טל קרברושיץ, שנמצא מתאים לתרום חיים לאיש. התרומה התאפשרה בזכות חברי הגרעין התורני בלוד, שגייסו כ-180,000 שקל למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של “עזר מציון”, שבזכותם נערכו בדיקות סיווג רקמות, שאפשרו לבצע שלוש השתלות מצילות חיים. ההשתלה האחרונה, כאמור, בוצעה בשבוע שעבר.
>>עדיין לא הצבעתם בסקר נבחרי הציבור הגדול? רק עד סוף השבוע!
בזכות הכסף שגייסו חברי הגרעין, המונה כאלף משפחות, הוקם ב”עזר מציון” מאגר קהילתי על שמם. המאגר הקהילתי הוא חלק מפרויקט “קהילות מצילות חיים”, שאותו יזם אל”מ ד”ר אורי כהן. במסגרת התכנית, הוקמו 25 מאגרים קהילתיים ברחבי הארץ, שכוללים אלפי דגימות מח עצם.
המאגר הלאומי לתורמי מח העצם של “עזר מציון”, שהוקם לפני למעלה מעשרים שנה, כולל 900,000 תורמים פוטנציאליים, שבזכותם בוצעו 2,791 השתלות מצילות חיים. אחד האתגרים המשמעותיים של מנהלי המאגר הוא גיוס תרומות למימון בדיקות סיווג הרקמות של הדגימות שנאספות. עלות בדיקת סיווג הרקמות לכל דגימה היא 180 שקלים. המשמעות היא שניהול המאגר דורש משאבים רבים. כדי לגייס את התקציב, “עזר מציון” אפשר לקהילות וארגונים שתורמים סכום המספיק לבדיקת 250 דגימות להקים מאגר על שמם. כאשר נמצאת התאמה או מבוצעת השתלה בזכות אותו מאגר – מקבלת הקהילה הודעה על כך שזכתה להציל חיים.
התרומה הכספית של תושבי לוד הספיקה לביצוע בדיקות התאמה ל-712 דגימות, שמהן בוצעו 3 השתלות, האחרונה בהן של קרברושיץ, 21, חייל מיבנה, שהצטרף למאגר התורמים של “עזר מציון” במהלך גיוסו. הוא היה נרגש לשמוע שנמצא מתאים לתרום חיים. “זה הזדמנות שחייבים להציל, אם אפשר לעזור, למה לא לעשות את זה?”, הוא אומר.
עמיחי לנגפלד, ממייסדי המאגר הקהילתי בלוד: “כששמענו על ההשתלות הרגשתי על גג העולם. אנחנו עושים דברים טובים ועוזרים לאנשים, אבל להציל חיים זאת זכות גדולה”.