ח”כ זוהיר בהלול (המחנ”צ) ויהודה גליק (הליכוד) קיימו סיור בעיר רמלה, במסגרת השדולה “לחיזוק הקשרים בין יהודים ומוסלמים”. הסיור היה בסימן מציאת פתרון מוסכם לקריאות המואזין ולמידה מפתרונות שקיימים בשטח. לאחר הסיור הם אמרו בהסכמה:
“מודל ההסכמה בעיר מוכיח כי אין צורך ב’חוק המואזין”
חברי הכנסת ביקרו בבניין הספרייה העירונית וקיבלו סקירה מקיפה מרה”ע יואל לביא על אופייה של העיר, החיים המשותפים בין הציבור היהודי והערבי וכן מתווה המואזין אותו העיר מובילה בהצלחה.
לאחר מכן, נערך סיור משותף עם רב העיר רמלה, הרב יחיאל אבוחצירא, ועם הוואקף הראשי לרמלה, עדנאן ג’רושי בבית הכנסת והמסגד הגדול בעיר.
העיר רמלה מנהיגה זה מספר שנים מרכזי גישור ויישוב סכסוכים- המקיים פורום מנהיגים מכל העדות בעיר שיחד מקיימים דיאלוג רציף בעיר. בין השאר, הצליחו להגיע להסכמה בעיר כי קריאות המואזין בין המסגדים בעיר יסוכרנו לזמן אחיד, ורמות הדציבלים בשעות הבוקר ירדו ל-45 דציבלים, מתחת למקסימום הקבוע בחוק.
ח”כ גליק ובהלול קוראים לרה”מ ולשר לאיכות הסביבה לאמץ את המודל של העיר רמלה, להנהיג מרכזי גישור בערים המעורבות והצמודות ליישובים ערבים, ולהוריד את גובה הדציבלים בתפילת הבוקר המאושרים בתקנות המשרד ובכך ליתר לחלוטין את הצורך בחוק.
ח”כ זוהיר בהלול: “אחד הדברים החשובים שלמדנו מהסיור היא העובדה שבשטח, ללא התערבות מלמעלה, הציבור יודע להגיע לעמק השווה והסכמות. חייבים לשמור מכל משמר על היחסים בין היהודים לערבים, בטח בערים מעורבות. כל התערבות חיצונית של פוליטיקאים על ידי חקיקה דורסנית עלולה להביא לפגיעה שנתקשה כולנו להתאושש ממנה.
המואזין זה אחד הסמלים החשובים בדת המוסלמית, ואסור לפגוע בו. העיר רמלה מלמדת אותנו כי ניתן לפתור כל סוגייה בדרך של הידברות. המתווה וההסכמה שמתקיים ברמלה הוא סמל וגאווה שאפשר להתנהל אחרת”.
ח”כ יהודה גליק: “היום בביקורנו המשותף ברמלה שמענו מפי ראש העיר רב העיר וראש הוואקף בעיר כי הסוד של חיים משותפים הוא כשנותנים לכל אחד תחושת שייכות. לא ניתן לכפות תחושת שייכות. תחושה כזאת נקנית רק כשבונים אמון הדדי באמצעות הידברות. כולי תקוה שהמודל שראינו ברמלה יועתק ויופעל בכל האיזורים בארץ בהם חיים זה לצד זה יהודים ומוסלמים”
עדנאן ג’רושי, הוואקף הראשי לרמלה: “אני בן העיר הזאת, והעיר רמלה חשובה לי לא פחות מהמואזין. מה שהציבור היהודי מפספס הוא שהמואזין הוא פולחן דתי, לא רק תפילה. אני לא רוצה שרקמת היחסים בערים כמו רמלה תשרט בגלל כפייה חיצונית”.
הרב יחיאל אבוחצירא רב העיר: “המפגש המשותף התקיים באווירה טובה מאוד. אנחנו חיים בעיר בהרמוניה בין יהודים למוסלמים. מו”ר אבי עליו השלום שהיה הרב הראשי הספרדי הראשון ברמלה ידע גם ברגעים של משבר לכנס את הציבור וליצור בעיר חיים משותפים. המוסלמים הם אזרחי מדינת ישראל לכל דבר-וכולם צריכים לחיות יחדיו- כל אחד בדרכו ובדתו בלי להפריע אחד לשני”.
רה”ע יואל לביא: ״הידברות ושותפות הם הדרך הנכונה להגיע לפתרון הנושא. ניתן להפחית את רמת הרעש בשעות הבוקר ונכון לעשות זאת בהידברות, כבוד והבנה. רמלה מקיימת שורה ארוכה של פעולות בתחומי החיים השונים בבניית גשרים, בשיתוף התושבים והקהילות השונות לקידום החיים המשותפים, החל מגיל הגן ועד בוגרים. רמלה מהווה דוגמא ומופת לחיים משותפים, לדו קיום בה חיים בשכנות טובה יהודים, מוסלמים ונוצרים”.