כנסיית סנט ג’ורג’ והעיר לוד חוגגים גם השנה את חגו של ג’ורג’יוס פטרון הקדוש – קוטל הדרקון והמזוהה עם הנצרות האורתודוקסית בארץ ובעולם.
כמדי שנה ב-16 בנובמבר, מציינת העיר לוד את החג המיוחד – “חג לוד”, הוא חגו של סנט ג’ורג’, הקדוש החשוב ביותר בנצרות האורתודוכסית העולמית. תיירים, שגרירים ונוצרים מכל רחבי ישראל והעולם מגיעים מדי שנה ללוד, העיר שנחשבת לאחד היעדים הפופולריים ביותר למאמינים הנוצרים, במטרה להשתתף בחגיגות סנט ג’ורג’, לזכרו של ג’אורג’יוס פטרון.
כנסיית סנט ג’ורג’ מצויה במתחם “פארק השלום” בלוד, שבו מרוכזים המקומות הקדושים לשלושת הדתות; בית הכנסת היהודי “שערי השמיים”, המסגד המוסלמי “אל עומרי”, וכאמור, כנסיית סנט ג’ורג’ – כנסייה יוונית אורתודוקסית שהוקמה בשנת 1870 על חורבות הכנסייה הביזנטית מהמאה ה-4, לשם הקדוש גאורגיוס שהוא כאמור, הקדוש הנוצרי החשוב ביותר לזרם האורתודוכסי בנצרות.
מזה מאות שנים מציינים הנוצרים היוונים-אורתודוכסים את חג סנט-ג’ורג’יוס. לרגל החג מגיעים לכנסיית סנט ג’ורג’ בלוד אלפי נוצרים מכל רחבי הארץ ומהעולם, אשר ממלאים את המקום באווירה מרתקת וקסומה, אלפי נרות פזורים בכל רחבי הכנסייה, ותהלוכה חגיגית המלווה בארוחת חג.
ראש העיר, עו”ד יאיר רביבו: “לאור פתיחת השמיים וההקלות בהגבלות הקורונה, שמחנו לראות אלפי מאמינים נוצרים מהארץ ומהעולם מגיעים לחגיגות העיר לוד וסנט ג’ורג’. החגיגה של הכנסייה והעיר מעלה את העיר לוד על מפת התיירות הארצית והעולמית, וחושפת בפני אלפי מבקרים מהארץ ומהעולם, את העיר לוד, את הפוטנציאל התיירותי האדיר שלנו ואת הפסיפס המרהיב של התרבויות, העדות והדתות הקיים בלוד. אני מזמין את כולם להגיע וליהנות מהחגיגות הייחודיות הללו ולשמוח עם תושבי העיר”.
כמדי שנה, האירוע שמתקיים בעיר צבעוני ומרשים מאוד. מאות תושבים ותיירים מהארץ והעולם צובאים על הכנסייה העתיקה, לבושים בגדי חג. הילדים בעיר מחופשים לקדוש וחובשים כובע מעוטר נוצות, לובשים גלימה אדומה ואוחזים בחרב צעצוע. באולם הכנסייה הגבוה, שבמרכזו תלויה נברשת ענק, נערכת תפילה חגיגית. המאמינים הנוצרים מבקשים להגיע אל קברו של ג’ורג’ הקדוש, שעל המצבה אגן מלא שמן, הנחשב לפלאי. לצד המצבה הם מדליקים נרות, ומושחים מהשמן כסגולה נגד מחלות ושאר רעות, כך עפ”י האמונה הנוצרית האורתודוקסית.
בד בבד, כחלק מהחגיגות, נערכת במהלך הבוקר תהלוכה חגיגית של תנועות הנוער הנוצריות עד לכנסייה הנמצאת ברח’ גולומב. השנה, לאור הסרת מגבלות התו הירוק, הגיעו לעיר אלפים מבני העדה האורתודוקסית מכל רחבי הארץ והעולם, כדי להשתתף בחגיגות.